Η Ιταλία μπλόκαρε 134 FIAT Topolino εξαιτίας της σημαιούλας

Η Ιταλία μπλόκαρε 134 FIAT Topolino εξαιτίας της σημαιούλας

Ο πόλεμος μεταξύ ιταλικών αρχών και Ομίλου Stellantis συνεχίζεται, με την ακύρωση της πώλησης 134 FIAT Topolino εξαιτίας μιας μικρής ιταλικής σημαίας.

FIAT Topolino

Θα θυμάστε βέβαια τον ντόρο που έγινε μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και του Ομίλου Stellantis με βάση την ονομασία της Alfa Romeo Milano που τελικά μετονομάστηκε Junior. Τώρα, η κόντρα μεταφέρθηκε στο FIAT Topolino.

Το μικρό ηλεκτρικό φέρει στα πλευρά μία μικροσκοπική ιταλική σημαία, κάτι που οι αρχές θεώρησαν παράνομο από τη στιγμή που κατασκευάζεται στο Μαρόκο κι όχι στην Ιταλία. Έτσι, προχώρησαν στην κατάσχεση 134 FIAT Topolino στο λιμάνι του Λιβόρνο στην Τοσκάνη.

«Αλλού τρως, αλλού πίνεις κι αλλού πας και το δίνεις», τραγουδούν οι Ιταλοί στον Όμιλο Stellantis

FIAT Topolino

Πριν περίπου ένα μήνα, είχαμε τις έντονες αντιδράσεις της ιταλικής κυβέρνησης σχετικά με τη Milano που θα κατασκευάζεται στην Πολωνία και όχι στην Ιταλία. Ούσα η πρώτη Alfa Romeo που θα παράγεται εξ ολοκλήρου εκτός Ιταλίας.

Μετά το σούσουρο, το νέο B-SUV ξαναβαφτίστηκε Junior, αλλά το FIAT Topolino δεν διατρέχει τον ίδιο κίνδυνο. Το όνομά του θα μείνει ανέπαφο, όχι όμως κι οι λιλιπούτειες ιταλικές σημαίες που κοσμούν τα πλευρά του.

FIAT Topolino

Το μικροσκοπικό EV δεν κατασκευάζεται στην Ιταλία καθώς η παραγωγή γίνεται στο εργοστάσιο Kenitra στο Μαρόκο. Εκεί συναρμολογούνται επίσης τα αδερφικά μοντέλα Citroën Ami και Opel Rocks-e. Ο νόμος που απαγορεύει στη FIAT να χρησιμοποιεί την ιταλική σημαία σε προϊόν που κατασκευάζεται αλλού χρονολογείται από τον Δεκέμβριο του 2003 και αναφέρει:

«Η εισαγωγή κι εξαγωγή με σκοπό την εμπορία ή τη διάπραξη πράξεων που στοχεύουν αναμφισβήτητα στην εμπορία προϊόντων και φέρουν ψευδείς ή παραπλανητικές ενδείξεις προέλευσης συνιστά έγκλημα και τιμωρείται βάσει του άρθρου 517 του Ποινικού Κώδικα».

FIAT Topolino

Ουσιαστικά απαγορεύεται η ένδειξη «made in Italy» σε προϊόντα κι αγαθά που δεν προέρχονται από την Ιταλία κι ο παραβάτης τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο από €10.000 έως €250.000.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φοιτήτρια Νομικής αναγκάζει τον Όμιλο Stellantis να πληρώσει €8+ εκατομμύρια

Είναι η ιταλική σημαία ισοδύναμη μιας τέτοιας δήλωσης «ιταλοφροσύνης»; Ο όμιλος Stellantis δεν φαίνεται διατεθειμένος να εμπλακεί σε δικαστικούς αγώνες και δήλωσε ότι «λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανονισμούς».

FIAT Topolino

Προκειμένου να μην υφίσταται μπέρδεμα σχετικά με το πού κατασκευάζεται το Topolino, θα αφαιρέσει το προβληματικό αυτοκόλλητο για να ξεμπλοκάρει τα 134 αυτοκίνητα που έχουν κολλήσει στο λιμάνι.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube