Γιατί η Jaguar δεν θα πουλάει καινούργια ΙΧ για έναν χρόνο;

Γιατί η Jaguar δεν θα πουλάει καινούργια ΙΧ για έναν χρόνο;

Η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση θα αναγκάσει την Jaguar να σταματήσει την πώληση καινούργιων αυτοκινήτων για περίπου ένα έτος.

Jaguar

Πριν ούτε μήνα, σας ενημερώσαμε για την απόφαση της Jaguar να καταργήσει τέσσερα από τα πέντε μοντέλα της, διατηρώντας στην γκάμα της μόνο την F-Pace. Κι αυτή για λίγο παραπάνω.

Αυτό που μαθαίνουμε τώρα διά στόματος Rawdon Glover, διευθύνοντα σύμβουλου της Jaguar, είναι ότι η βρετανική γκάμα θα παραμείνει χωρίς πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων για περίπου ένα έτος. 

Ξεχάστε τις Jaguar όπως τις ξέρατε. Οι καινούργιες δεν θα έχουν καμία σχέση και στο ενδιάμεσο, οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων θα παύσουν για περίπου έναν χρόνο

Κάτι που θα συμβεί εξαιτίας του πλήρους εξηλεκτρισμού της γκάμας, με τον ίδιο να πιστεύει ότι αξίζει τον κόπο. Δηλώνοντας θαρραλέα ότι οι Jaguar τους μέλλοντος δεν θα έχουν τίποτα κοινό με τις σημερινές. Ουσιαστικά, η πολυτελής μάρκα μάς επανασυστήνεται, σε ένα τεράστιων διαστάσεων στοίχημα, που με τα σημερινά δεδομένα θα της κοστίζει £18 δισεκατομμύρια.

Jaguar

Όπως ενημέρωσε το μεγαλοστέλεχος, η Jaguar θα σταματήσει να πουλάει καινούργια αυτοκίνητα σε κάποιες αγορές από το τέλος του 2024, σε άλλες από τις αρχές του 2025. Κι αφού το πρώτο από τα τρία της ηλεκτρικά μοντέλα θα έρθει το 2026, «θα υπάρξει μια περίοδος που δεν θα μπορείτε να αγοράσετε μια καινούργια Jaguar».

Με το χρονικό διάστημα να κυμαίνεται από κάποιους μήνες έως κι έτος, ανάλογα την περίπτωση. Οι κατά τόπους αντιπροσωπείες θα συνεχίσουν να προσφέρουν εργασίες συντήρησης και να πωλούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. 

Jaguar

Δεν προβληματίζεται όμως που πολλοί κατασκευαστές αναδιπλώνονται προσφάτως, μεταθέτοντας για αργότερα τους EV στόχους τους;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Audi ποντάρει στα υβριδικά, η ηλεκτρική μετάβαση θα αργήσει

«Από τη στιγμή που θα προσφέρουμε πιο ακριβά μοντέλα και θα ρίξουμε τον όγκο παραγωγής μας το πολύ στα 50.000 αυτοκίνητα ανά έτος, δεν μας επηρεάζει τόσο η αποδοχή ή όχι της ηλεκτροκίνησης στα ευρεία στρώματα».

Jaguar

Αν πάντως η Jaguar προσπαθεί να γίνει Bentley στη θέση της Bentley, ας έχει κατά νου ότι η έτερη βρετανική premium μάρκα έδωσε 3ετή παράταση στα ηλεκτρικά της πλάνα. Και βλέπει πώς θα πορευθεί εν καιρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φρένο της Bentley στην ηλεκτροκίνηση, αναβολή και βλέπουμε

Και βέβαια, να θυμίσουμε τον Mate Rimac που παραπονιέται επειδή «ο κόσμος δεν αγοράζει ηλεκτρικά hypercar». Με τον ίδιο να «πατάει πόδι» ώστε η νέα Bugatti Tourbillon να γεμίζει στο βενζινάδικο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube