Κι όμως, το 90% των Aston Martin κυκλοφορούν ακόμα εκεί έξω

Κι όμως, το 90% των Aston Martin κυκλοφορούν ακόμα εκεί έξω

Να και κάτι που δεν περιμέναμε: Το 90% των Aston Martin που κατασκευάστηκαν ποτέ, παραμένουν αξιόμαχες.

Aston Martin

Η Aston Martin γιόρτασε πέρσι την 110η επέτειό της. Ενώ η βρετανική εταιρεία αντιμετώπισε διάφορες δυσκολίες στο παρελθόν, η αδιάκοπη πορεία της αποτελεί απόδειξη μιας ανθηρής μάρκας με πραγματική επιρροή στις εξελίξεις της αυτοκίνησης.

Και σα να μην έφτανε αυτό, οι Βρετανοί ανακοίνωσαν ένα απίστευτο νούμερο: Ότι το 90% των Aston Martin που κατασκευάστηκαν ποτέ, κυκλοφορούν ακόμα στον δρόμο. Το εκπληκτικό στατιστικό μοιράστηκε ο επικεφαλής στρατηγικής προϊόντων κι αγοράς, Alex Long, σε δημοσιογράφους σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.

«Δεν τα φτιάχνουν πια όπως παλιά», λέει o θυμόσοφος λαός. Ποιος θα περίμενε ότι οι εννιά στις δέκα Aston Martin είναι ακόμα αξιόμαχες;

Aston Martin

Η Aston Martin έχει κατασκευάσει περίπου 110.000 αυτοκίνητα από την ίδρυσή της το 1913. «Πολλές χώρες μοιράζονται ζωντανά το VIN των μοντέλων που συντηρούν, οπότε μπορούμε να έχουμε εικόνα του τι υπάρχει εκεί έξω και τι όχι», δήλωσε ο Long. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Aston Martin Valour για την 110η επέτειο της φίρμας [video]

«Εν τω μεταξύ, η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών θέλουν να προστατεύσουν την αξία των αυτοκινήτων τους κι επιλέγουν να τα συντηρούν στους κύριους αντιπροσώπους. Βλέπουμε λοιπόν στο σύστημα τόσο παλιά VIN, που νομίζαμε ότι δεν θα τα ξαναδούμε ποτέ».

Aston Martin

Οι συνάδελφοί τους στη Ford δεν είναι αντίστοιχα προετοιμασμένοι για την επαφή με τα παρελθόντα έτη. Ένα Model T 109 ετών πήγε πρόσφατα στην αντιπροσωπεία για την τυπική συντήρηση κι οι μηχανικοί δεν ήξεραν τι να κάνουν μαζί του. Το ποσοστό του 90% είναι μια σαφής ένδειξη του πάθους που έχουν οι ιδιοκτήτες της βρετανικής φίρμας. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται το μοναδικό πρωτότυπο Aston Martin Lagonda SUV

Η αναλογία των Aston Martin που βρίσκονται ακόμα στον δρόμο είναι μεγαλύτερη ακόμη κι από την G-Wagen. Με τα θρυλικά γεροδεμένα μοντέλα να είναι ακόμα κατά 80% σε κυκλοφορία. Αλλά εκεί μιλάμε για ένα γερμανικό σκληροτράχημο off-roader, που άρχισε να κατασκευάζεται το 1979. Όχι για ντελικάτα βρετανικά σπορ μοντέλα, από το 1913!

Aston Martin

«Μπαίνει στη μέση το συναίσθημα», λέει ο διευθυντής επικοινωνίας Kevin Watters. «Υπάρχουν αυτοκίνητά μας εκεί έξω που η αποκατάστασή τους είναι οικονομικά μη βιώσιμη, αλλά οι άνθρωποι το κάνουν από αγνή αγάπη». Ή και με την προσδοκία μιας επένδυσης, θα σχολιάζαμε εμείς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Τσιτσιπάς βολτάρει στο Μονακό με μια Aston Martin V12 Speedster

«Άλλωστε, έχουμε το ζωντανό παράδειγμα του Lawrence [Stroll, διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin]. Έχει μια τεράστια συλλογή από Aston που συνεχώς την διατηρεί σε τοπ κατάσταση».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube