Το «Κεντρί» του Αρχιμήδη είναι ένα υπέρ-μάχιμο Tesla Cybertruck

Το «Κεντρί» του Αρχιμήδη είναι ένα υπέρ-μάχιμο Tesla Cybertruck

Το Tesla Cybertruck όχι μόνο ψάχνεται για τσαμπουκά, αλλά γεμίζει και στο βενζινάδικο.

Tesla Cybertruck

Αν το Tesla Cybertruck του Elon Musk είναι ένας κοινότοπος φαντάρος, το Sting της Archimedes Defense είναι το κομάντο από το Μεγάλο Πεύκο.

Κι αν το αρχέτυπο Tesla Cybertruck γεμίζει μόνο σε ταχυφορτιστές, το «Κεντρί» μπορεί να επισκεφτεί και πρατήριο για να φουλάρει. Φέρει γεννήτρια στο μπροστινό καπό που μπορεί να φορτίσει την μπαταρία με ισχύ έως 125 kW. Θα κάψει με την ίδια άνεση πετρέλαιο, βιοντίζελ και καύσιμο αεριωθουμένων.

Θα το φανταζόταν άραγε ποτέ ο Elon Musk ότι το Tesla Cybertruck θα καταλήξει να καταναλώνει πετρέλαιο;

Tesla Cybertruck

Το Sting προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις. Η Baja είναι η πιο ήπια και περιλαμβάνει διάφορα καλούδια για χρήση εκτός δρόμου. Ίσως μελλοντικά να ενσωματώσει κι αμφίβια κίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Trump, του δώρισαν Tesla Cybertruck με τη φάτσα του [video]

Για όποιον νιώθει ανασφάλεια, υπάρχει το Sting Protector. Περιλαμβάνει το προαναφερθέν πακέτο off-road, καθώς κι «επιπλέον εξωτερική επένδυση από χάλυβα», ικανή να σε προστατεύσει από βόλες πυροβόλου όπλου έως 7,62 mm. Η θωράκιση προστίθεται ή αφαιρείται κατά το δοκούν. Το Sting Protector προορίζεται για ιδιωτική, εταιρική και κρατική χρήση σε «περιβάλλοντα μέτριας απειλής». Θα είναι διαθέσιμο με ή χωρίς τη γεννήτρια. 

Tesla Cybertruck

Αλλά το πιο σκληροπυρηνικό είναι το Sting APC. Βασίζεται στο Protector προσθέτοντας θωράκιση για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και προστασία από νάρκες. Ικανή να προστατεύσει τους επιβάτες από πυρά βαρέων πολυβόλων διαμέτρου έως 14,5 mm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αερομεταφερόμενο Tesla Cybertruck ταξιδεύει στη Μέση Ανατολή

Η εταιρεία δηλώνει ότι αυτή η παραλλαγή έχει σχεδιαστεί για «περιβάλλοντα υψηλής απειλής» και δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει αν δούμε κι ιδιώτες να κυκλοφορούν με το APC σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ. Σε κάθε περίπτωση, θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον χρήματα για τη γεννήτρια.

Σε όλες τις εκδόσεις, το «Κεντρί» προσφέρει δορυφορική σύνδεση ίντερνετ Starlink. Γιατί όλα μπορείς να τα ανεχτείς, αλλά όχι να μην μπορείς να διαβάσεις το αγαπημένο σου drive.gr.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Βανδάλισαν 26 Tesla Cybertruck, γράφοντας «F**k Elon» [video]

Αν λοιπόν είσαι πολέμαρχος στην Αφρική ή υπεύθυνος στο Υπουγείο Αμύνης για τις προμήθειες στρατιωτικών οχημάτων ή απλώς λίγο παραπάνω ανασφαλής, η απάντηση βρίσκεται στο «Κεντρί».

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube