«Κατεβάστε» επιπλέον αυτονομία στο πισωκίνητο Tesla Model Y

«Κατεβάστε» επιπλέον αυτονομία στο πισωκίνητο Tesla Model Y

Τα εισαγωγικά πισωκίνητα Model Y θα αποκτήσουν τη δυνατότητα επέκτασης της αυτονομίας τους μέσω «ξεκλειδώματος» από το κινητό.

Model Y

Το Tesla Model Y αποτελεί καύχημα για την ηλεκτροκίνηση, αφού ήταν το πρώτο EV που έγινε το πιο καλοπουλημένο μοντέλο παγκοσμίως για μια ολόκληρη χρονιά. 

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Tesla εφησυχάζει, άλλωστε, το αρχικό 3μηνο του 2024 ήταν το πρώτο εδώ και τέσσερα χρόνια που η αμερικανική EV εταιρεία ανέφερε πτώση στις παραδόσεις νέων αυτοκινήτων.

Θέλεις επιπλέον αυτονομία στο Tesla Model Y; Απλώς κατέβασέ την μέσω του κινητού σου

Tesla Model Y

Έτσι, παρουσιάζει μια σειρά βελτιώσεων για το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της. Πριν ενάμιση μήνα, αναφέραμε ότι το Model Y άρχισε να διατίθεται με τον ένα κινητήρα και τη μεγάλη μπαταρία του Long Range, που μέχρι τότε ήταν διαθέσιμη μόνο με Dual Motor διαμόρφωση. Κάτι που αύξησε την αυτονομία και μείωσε την τιμή.

Πριν δύο εβδομάδες, η εταιρεία του Elon Musk παρουσίασε μια έκδοση του Model Y με λιγότερους από 217 ίππους, αποκλειστικά για την αγορά της Τουρκίας. Ώστε να πέσει σε χαμηλότερο φορολογικό κλιμάκιο, άρα και τιμή αγοράς και να συνεχίσει τις αθρόες πωλήσεις του. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρουά ματ, το Tesla Model Y αποκτά αυτονομία 600 km

Τώρα, ο Νοτιοαφρικανός CEO ανακατεύει ξανά την τράπουλα. Καταργεί στην αμερικανική αγορά το βασικό πισωκίνητο Tesla Model Y και στη θέση του προσφέρει το μονοκινητήριο Long Range που είναι διαθέσιμο στην πατρίδα μας από τα τέλη Μαρτίου.

Ταυτόχρονα, υπόσχεται ότι όσοι παρέλαβαν πισωκίνητο Tesla Model Y που κατασκευάστηκε «τους  τελευταίους μήνες», θα μπορούν σύντομα να «ξεκλειδώσουν» επιπλέον αυτονομία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημη παρουσίαση του Kia EV5, φθηνότερο από το Tesla Model Y

Θα κοστίζει από $1.500 (€1.400) έως $2.000 (€1.850) και θα αυξάνει την αυτονομία του ηλεκτρικού crossover «κατά 40 έως 60 μίλια», ήτοι χοντρικά 65 έως 100 km. Μειώνοντας τη διαφορά στο πόσο μακριά μπορεί να ταξιδέψει από τα 4κίνητα Long Range. Tesla Model Y

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά η διαδικασία αναμένεται να πραγματοποιείται μέσω κινητού. Θυμίζουμε ότι στην πρώτη γενιά του Model 3, οι κάτοχοι της έκδοσης Long Range μπορούσαν να «ξεκλειδώσουν» ταχύτερες επιδόσεις από την εφαρμογή της Tesla. Πληρώνοντας το αντίστοιχο κόμιστρο, το 0-100 km/h μειωνόταν από τα 4,4” στα 3,8”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Tesla Model Y γίνεται διθέσιο επαγγελματικό στη Γαλλία

Τώρα, αντίστοιχα τρικ κρατούν υψηλά το αγοραστικό ενδιαφέρον για το Tesla Model Y και του δίνουν προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Μέχρις ότου καταφτάσει το facelift του, που είναι γνωστό με την κωδική ονομασία «Juniper». 

Θα έχει τις αντίστοιχες βελτιώσεις που καρπώθηκε το Model 3 «Highland», δηλαδή μεταξύ άλλων ανανεωμένη εμφάνιση, πιο άνετη ανάρτηση και σαφώς μειωμένο θόρυβο κύλισης.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube