Impreza Casa Blanca, τώρα πες, θα φας το φαΐ σου;

Impreza Casa Blanca, τώρα πες, θα φας το φαΐ σου;

Ποτέ τα Subaru δεν ήταν οπτικά αριστουργήματα, αλλά το Impreza Casa Blanca κοντράρει επάξια το FIAT Multipla.

Casa Blanca

Σίγουρα θυμάστε τη Mitsuoka, την καροσερί από την Ιαπωνία που αναλαμβάνει να προσδώσει μια ρετρό διάσταση σε καθημερινά μοντέλα. Κάπως έτσι, μια Toyota Corolla μπορεί να θυμίζει κλασική Jaguar, στο αρκετά πιο άσχημο βέβαια. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να φτάσει το Impreza Casa Blanca.

Βασίζεται στο Subaru Impreza πρώτης γενιάς, που όλοι αγαπήσαμε για τα υπέροχα περάσματα του Colin McRae και την έκδοση GT με τον δίλιτρο τούρμπο και την τετρακίνηση. Υπήρξε όμως μια έκδοση που ονομάστηκε Casa Blanca, με την εμφάνιση να μη θυμίζει σε τίποτα την ταινία του 1942.

Ποτέ το Impeza δεν ήταν πραγματικά όμορφο, αλλά η Subaru αποφάσισε να το κάνει ακόμα πιο τρομακτικό

Casa Blanca

Το Casa Blanca προσφερόταν μάλιστα αποκλειστικά με το βάγκον αμάξωμα, κάτι που το έκανε ακόμα πιο ιδιαίτερο σχεδιαστικά. Ήταν μια εποχή που στην Ιαπωνία αναβίωναν ρετρό σχήματα.  Όπως το Toyota Classic, το Nissan Pao, τα Subaru Vivio Bistro και Sambar Dias Classic.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μερακλής φτιάχνει κλασική Lancia με βάση το Mazda MX-5

Αλλά αυτά ανήκουν στα kei car, δεν είχε παρουσία σε ανώτερη κατηγορία. Κάπως έτσι προέκυψε το Casa Blanca, με τόσο χρώμιο που θα ζήλευε και κάτοχος Chrysler 300.

Casa Blanca

Θα περίμενε κανείς ότι το Casa Blanca θα συνδυαζόταν με το δίλιτρο τούρμπο μοτέρ, που έχει περίσσεια ισχύος και θα προσέδιδε σπορτίφ χαρακτήρα. Αλλά δυστυχώς παντρευόταν μόνο με τον ατμοσφαιρικό επίπεδο 1,5 των 95 ίππων, οπότε οι επιδόσεις ήταν ασθενικές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mitsuoka Buddy: Ένα RAV4 με εμφάνιση Chevrolet Tahoe

Το δύσμορφο Impreza κατασκευάστηκε σε 5.000 αντίτυπα κι όλα προορίζονταν για την ιαπωνική αγορά. Όπως έγινε πρόσφατα και με τα συλλεκτικά GR Yaris, οι ενδιαφερόμενοι μπήκαν σε κλήρωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ειδικές εκδόσεις του Toyota GR Yaris με διαπιστευτήρια WRC, αλλά θα πρέπει να κερδίσετε σε κλήρωση για να το αποκτήσετε

Casa Blanca

Εσείς όμως που μας διαβάζετε από τις ΗΠΑ, μπορείτε να αποκτήσετε ένα εξαιρετικά σπάνιο Casa Blanca. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mitsuoka Orochi: τίτλοι τέλους για το πιο άσχημο supercar του κόσμου

Πωλείται στο Facebook Marketplace με μόλις 80.000 km προς $10.000 (€9.300) αλλά έχετε κατά νου ότι όλα τα αντίστοιχα μοντέλα ήταν δεξιοτίμονα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube