Η Zagato 5-95 είναι μια Lamborghini Gallardo που διδάσκει στιλ

Η Zagato 5-95 είναι μια Lamborghini Gallardo που διδάσκει στιλ

Βασισμένη στη Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera, μία από τις ελάχιστες Zagato 5-95 θα δημοπρατηθεί τις επόμενες μέρες.

Έχουν κατασκευαστεί μόλις μια χούφτα Zagato 5-95 και μία από αυτές μπορεί να γίνει δική σου και μάλιστα μισοτιμής. Αναμένεται να δημοπρατηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, για αυτό ψάξε καλά στις τσέπες σου για να αποκτήσεις τη συλλεκτική Lamborghini Gallardo.

Προέκυψε πριν 10 χρόνια, όταν η καροσερία Zagato γιορτάζε τα 95α της γενέθλιά της. Παρουσίασε λοιπόν μια ειδική έκδοση που βασιζόταν στη Lamborghini Gallardo LP570-4. Η 5-95 κόστιζε $1 εκατομμύριο όταν ήταν καινούργια και παραμένει μυστήριο πόσες κατασκευάστηκαν. Με τις φήμες να κάνουν λόγο είτε για πέντε είτε για εννέα αυτοκίνητα.

Στην ουσία είναι μια Gallardo με άλλο κουστούμι και πολύ μεγαλύτερη σπανιότητα. Στοιχεία που σε έναν κόσμο ματαιότητας πληρώνονται ακριβά

Lamborghini Gallardo

Η ιστορία της συνεργασίας της Sant'Agata με τον Zagato ξεκινά πολύ πίσω, το 1965 με την 3500 GTZ. Σε αντίθεση όμως με ανάλογες κατασκευές, η τιμή δεν εκτοξεύτηκε με την πάροδο των ετών, αλλά αναμένεται να αλλάξει χέρια για $400 με $600.000 (€365-550.000). Κάπου στα μισά δηλαδή από όσα δαπανήθηκαν για την απόκτησή της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Greenwich Concours d’Élégance 2019: Γιορτή για τα 100 χρόνια Zagato

Ίσως για αυτό να ευθύνεται ότι δεν προσφέρει μια ανώτερη οδηγική εμπειρία από τη Lamborghini Gallardo LP570-4 στην οποία βασίζεται, αφού τα μηχανικά μέρη είναι παντελώς ταυτόσημα. Έτσι, η κίτρινη 5-95 που παρελαύνει στις φωτογραφίες ξεκίνησε τη ζωή της ως μια ανθρακί Grigio Lynx Superleggera αλλά στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Μιλάνο όπου έγινε η μεταμόρφωσή της.

Lamborghini Gallardo

Ο οίκος Zagato αντικατέστησε κάθε πάνελ του αμαξώματος, ενώ σχεδίασε και κατασκεύασε νέα φωτιστικά σώματα, εμπρός και πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς μια χαμένη, μοναδική Porsche 356 Zagato αναστήθηκε εκ νεκρών [video]

Η 5-95 έχει τις τυπικές γραμμές του Ιταλού καροσερίστα, όπως τη διπλή «φούσκα» στην οροφή, παρμπρίζ που κυκλώνει προς τα πίσω κι ανθρακονημάτινη εισαγωγή αέρα στην οροφή. Καθώς κι εισαγωγές στο πλάι που προέρχονται από αυτές του πρωτοτύπου Zagato Raptor του 1996 που βασιζόταν στη Lamborghini Diablo.

Lamborghini Gallardo

Στο πίσω μέρος υπάρχουν επίσης ειδικές απολήξεις της εξάτμισης, επανασχεδιασμένο διάτρητο πάνελ και ένας διακριτικός διαχύτης από ανθρακονήματα με φως βροχής εμπνευσμένο από την F1.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Shaquille ένωσε δύο Lamborghini Gallardo για να χωρέσει

Το εσωτερικό διακοσμήθηκε εκ νέου με ανοιχτό γκρι δέρμα με κίτρινες ραφές. Παρά το γεγονός ότι έχει μεσολαβήσει μια ολόκληρη δεκαετία, το ιταλικό συλλεκτικό κεντρομήχανο έχει διανύσει μόνο 1.794 km. Για δες τι ρέστα αναμένεται να σου μείνουν από τις διακοπές και κάνε την κίνησή σου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube