Η πρώτη ηλεκτρική Bugatti είναι γεγονός! Αλλά έχει μόλις 14 PS

Η πρώτη ηλεκτρική Bugatti είναι γεγονός! Αλλά έχει μόλις 14 PS

H πρώτη ηλεκτρική Bugatti στην Ιστορία είναι εδώ, αλλά δεν έχει τα γκάζια που όλοι περιμέναμε!

Ο Mate Rimac δήλωσε πρόσφατα ότι τα ηλεκτρικά hypercars δεν έχουν ζήτηση, γιατί οι επίδοξοι αγοραστές αγοράζουν με βάση το συναίσθημα. Άστε τον Κροάτη CEO να λέει τα δικά του, η πρώτη ηλεκτρική Bugatti παρουσιάστηκε ήδη!

Ο ίδιος διατείνεται ότι επέμενε προσωπικά ώστε ο διάδοχος της Chiron να έχει θερμικό κινητήρα κι η Volkswagen τον εισάκουσε, «ευτυχώς» κατά πώς λέει. Αλλά όχι απόλυτα: Αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι η πρώτη ηλεκτρική Bugatti κι ο Mate δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τις πωλήσεις της. Έχουν όλες προπουληθεί.

Ηλεκτρική Bugatti με 14 ολόκληρους ίππους; 13,6, για την ακρίβεια! 

ηλεκτρική Bugatti

Ονομάζεται Baby II Type 35 Centenary Edition κι αντλεί έμπνευση από τις Type 35 που έκαναν το ντεμπούτο τους στο Grand Prix της Λυών το 1924. Αν κι η 100ή επέτειος δεν συνδυάστηκε με νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα, η γαλλική εταιρεία σημειώνει ότι «η Type 35 κατέκτησε συνολικά πάνω από 2.500 νίκες και τερματισμούς στο βάθρο σε μια περίοδο 10 ετών. Αποτελώντας το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο όλων των εποχών».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί ο Mate Rimac «μετανιώνει» για το ηλεκτρικό του hypercar;

Κάθε μία λιλιπούτεια ηλεκτρική Bugatti φέρει στο χειροποίητο αλουμινένιο αμάξωμά της αυτοκόλλητα σε αντιστοιχία με τις έξι αγωνιστικές Type 35. Έχει ακριβώς τις ίδιες αναλογίες με το πρωτότυπο, αλλά σε 75% σμίκρυνση. Ένας ηλεκτροκινητήρας 10 kW (13,6 ίππων) τροφοδοτείται από μπαταρία 2,8 kWh και χαρίζει τελική ταχύτητα 68 km/h. 

ηλεκτρική Bugatti

Όποιος θέλει καταιγιστικές επιδόσεις, μάλλον θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα. Η νέα Bugatti θα έχει κοντέρ που τερματίζει στα 550 km/h κι αυτό είναι ένα μόνο από τα απίστευτα χαρακτηριστικά της. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Bugatti Bolide θα ρίχνει σε μονοθέσιο της Formula 1

Με ατμοσφαιρικό V16 που θα έχει μήκος ένα μέτρο κι υβριδική τεχνολογία, θα κατασκευαστούν μόλις 250 κομμάτια, τα μισά από την παραγωγή των 500 Chiron. Η δε τιμή λέγεται ότι θα ανέρχεται στα $5.000.000 (€4.600.000). 

ηλεκτρική Bugatti

Αν πάντως επιμένετε ηλεκτρικά, η παραγωγή της μινιόν συλλεκτικής Type 35 περιορίζεται σε έξι μονάδες κι έχουν ήδη όλες βρει νέο σπιτικό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube