Η Mercedes-Benz EQC σταμάτησε, δεν το πήραμε καν χαμπάρι

Η Mercedes-Benz EQC σταμάτησε, δεν το πήραμε καν χαμπάρι

Η Mercedes-Benz EQC έπαυσε να παράγεται εδώ κι έναν χρόνο, αλλά δεν την αναζήτησε κανείς. Κι όμως, θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση.

Mercedes-Benz EQC

Η Mercedes-Benz EQC αποτέλεσε μία από τις πρώτες προσπάθειες του Γερμανού κατασκευαστή στην ηλεκτροκίνηση. Η έκδοση παραγωγής παρουσιάστηκε επίσημα το 2018 στο Σαλόνι του Παρισιού.

Η κατασκευή της άρχισε το 2019 κι ολοκληρώθηκε πέρσι. Ναι, αλήθεια, η Mercedes-Benz EQC δεν κατασκευάζεται εδώ κι έναν χρόνο και δεν το πήρε χαμπάρι κανείς. Μη σας φαίνεται κεραυνός εν αιθρία, η είδηση είχε πρωτοανακοινωθεί τον Ιούλιο του 2022. 

Έκανε λόγο για παύση παραγωγής τον Μάιο του 2023, αλλά μόλις τώρα υπήρξε επίσημη ανακοίνωση. Συνεχίζει μάλιστα να φιγουράρει στον ελληνικό διαμορφωτή, πιθανώς υπάρχουν κάποια τελευταία διαθέσιμα κομμάτια.

Η επόμενη Mercedes-Benz EQC θα είναι μια αεροδυναμική ταξιδιάρικη EV μπερλίνα

Mercedes-Benz EQC

Το οξύμωρο είναι πως ενώ δεν είχε την εμπορική πορεία που φανταζόταν η Στουτγκάρδη, θα υπάρξει διάδοχη Mercedes-Benz EQC, αν και σε τελείως διαφορετική μορφή. Αντί για ένα ευτραφές crossover, η επόμενη γενιά θα είναι μια αμιγώς ηλεκτρική μπερλίνα.

Αναμένεται να έχει τις διαστάσεις της CLA ή της σεντάν C-Class και θα αποτελέσει αντίπαλο του Tesla Model 3. Ενδεχομένως το πρωτότυπο Concept CLA Class να μας προσφέρει μια πρώτη ιδέα για το πώς θα μοιάζει εμφανισιακά.

Mercedes-Benz EQC

Όπως κι η πρώτη γενιά, η επόμενη EQC δεν θα βασίζεται σε μια αποκλειστικά ηλεκτρική πλατφόρμα. Αναμένουμε ότι κάμποση από την αεροδυναμική τεχνογνωσία της Vision EQXX θα ενσωματωθεί στο μοντέλο παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Mercedes-Benz Vision EQXX διανύει 1.300+ km στην Εθνική

Το κατακόκκινο πρωτότυπο έκανε λόγο για αρχιτεκτονική 800V,  δυνατότητα ταχυφόρτισης DC 250 kW κι αυτονομία περί τα 750 km. Μένει να δούμε τι νούμερα θα προσφέρει το μοντέλο παραγωγής.

Mercedes-Benz EQC

Το δημοφιλές σεντάν του Elon Musk δεν είναι το μοναδικό μοντέλο που θα βρει στο διάβα της η νέα Mercedes-Benz EQC. Κι οι υπόλοιποι Γερμανοί κατασκευαστές κύρους ετοιμάζουν αντίστοιχες ηλεκτρικές προτάσεις.

Η νέα EV BMW 3 Series αναμένεται το 2026 και μάλιστα θα βασίζεται σε αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα, την πολυαναμενόμενη Neue Klasse. Αντίστοιχα, το νέο Audi A4 E-tron πρόκειται να παρουσιαστεί το 2025.

Mercedes-Benz EQC

Οι προσπάθειες της Mercedes-Benz στην ηλεκτροκίνηση συνδυάζονται με συνεχή εξέλιξη και των θερμικών κινητήρων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Audi ποντάρει στα υβριδικά, η ηλεκτρική μετάβαση θα αργήσει

Άλλωστε, όπως η Ford κι η Audi, ανήκει στις εταιρείες που θεωρούν ότι η μετάβαση σε έναν αμιγώς ηλεκτρικό κόσμο θα διαρκέσει λίγο παραπάνω απ' ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube