Η McLaren ζωγράφισε τον Ayrton Senna στο πλάι μιας... Senna

Η McLaren ζωγράφισε τον Ayrton Senna στο πλάι μιας... Senna

Τριάντα χρόνια μετά τον θάνατο του Βραζιλιάνου θρύλου της F1, η McLaren αποτίει φόρο τιμής στον Ayrton Senna στο Grand Prix του Μονακό αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τριάντα χρόνια πέρασαν από την αποφράδα Πρωτομαγιά του 1994, που μας στέρησε τον θρύλο της Formula 1 Ayrton Senna στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο. Ο κόσμος όμως συνεχίζει να τον θυμάται με νοσταλγία. Και βέβαια, το ίδιο κάνει κι η McLaren, με την οποία ο Βραζιλιάνος έγραψε Ιστορία.

Το Grand Prix του Μονακό θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, έναν αγώνα που ο Ayrton Senna κέρδισε έξι φορές, αριθμός ρεκόρ. Για να τον τιμήσει, τα μονοθέσια της McLaren F1 θα είναι βαμμένα στα χρώματα της σημαίας της Βραζιλίας, το μπλε, το κίτρινο και το πράσινο. Αυτό όμως που μας τραβάει περισσότερο την προσοχή είναι ένα μοντέλο δρόμου της βρετανικής εταιρείας με την προσωπογραφία του θρύλου στο πίσω φτερό.

Αν υπάρχει ένα αυτοκίνητο δρόμου κατάλληλο να τιμήσει τον μεγάλο Ayrton Senna, είναι βέβαια αυτό που φέρει το όνομά του

Ayrton Senna

Σε περίπτωση που τα —αντίστοιχα με το μονοθέσιο— χρώματα κι οι λογότυποι «S» και «Senna» στο αμάξωμα δεν το καθιστούσαν αρκετά πρόδηλο, η McLaren ζωγράφισε το πρόσωπο του Ayrton Senna στα πίσω φτερά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κυκλοφόρησε το τρέιλερ για τη σειρά του Ayrton Senna

Από την πλευρά του οδηγού, βλέπουμε τον Ayrton να ατενίζει μακριά, ενώ από την πλευρά του συνοδηγού, φοράει το κράνος του. Η Senna που χρησιμοποιείται είναι ένα αυτοκίνητο προπαραγωγής που η McLaren διατηρεί στη συλλογή της.

Ayrton Senna

Εκτός από την εξωτερική παρέμβαση, η καμπίνα διαθέτει κίτρινα μπάκετ καθίσματα κι ένα απόφθεγμα του Ayrton Senna —με την υπογραφή του— στην επένδυση της πόρτας. Λέει: «Δεν έχω είδωλα. Θαυμάζω τη δουλειά, την αφοσίωση και την ικανότητα/ανταγωνιστικότητα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται το προσωπικό Honda NSX του Ayrton Senna

Όσο για τα νούμερα που κοσμούν το αυτοκίνητο σε διάφορα σημεία, μέσα στην καμπίνα και στο αμάξωμα, αντιστοιχούν στους αριθμούς που φόρεσαν τα μονοθέσια του Ayrton Senna όταν σημείωσαν τις πέντε νίκες του στο Μονακό με τη McLaren.

Ayrton Senna

Τις πέτυχε διαδοχικά από το 1989 έως το 1993. Είχε άλλη μία νίκη το 1987, αλλά οδηγώντας μονοθέσιο της Lotus. Με τη McLaren αγωνίστηκε μεταξύ του 1988 και του 1993, κερδίζοντας τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube