Η Lotus Evija X τράκαρε στην εκκίνηση του Goodwood [video]

Η Lotus Evija X τράκαρε στην εκκίνηση του Goodwood [video]

Η Lotus Evija X και το πλήρωμά της βίωσαν μια πολύ ντροπιαστική στιγμή, σμπαραλιάζοντας το πανάκριβο one-off ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο λίγα μόλις μέτρα μετά την εκκίνηση.

Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood του 2024 είχε το πρώτο του θύμα. Ήταν η Lotus Evija X, το ένα και μοναδικό πιστάδικο μοντέλο που κατασκευάστηκε για να σπάσει το ρεκόρ στο Nürburgring.

Η πανάκριβη Lotus Evija X τράκαρε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στη φημισμένη βρετανική ανάβαση, καταστρέφοντας το μπροστινό μέρος της. Ευτυχώς ο οδηγός απομακρύνθηκε από το συμβάν χωρίς κάποιον τραυματισμό.

Από το ζενίθ στο ναδίρ. Από την αποθέωση στην αποκαθήλωση μέσα σε λίγα μόλις μέτρα

Evija X

Αν και δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις αυτοκίνητα να πέφτουν στα δέματα σανού στο Goodwood, το συγκεκριμένο περιστατικό εξακολουθεί να είναι πολύ περίεργο. Δεν συνέβη σε κάποια δύσκολη στροφή της διαδρομής. Αντιθέτως, ακριβώς στη γραμμή της εκκίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lotus Evija: Το ισχυρότερο υπεραυτοκίνητο στον κόσμο

Τα πλάνα από το ατύχημα δείχνουν την Evija X να κάνει μια μεγαλειώδες burn-out, με σύννεφα καπνού να καλύπτουν όλη την ατμόσφαιρα και να δυσχεραίνουν την ορατότητα. Κι ενώ όλα φαίνονται θεαματικά κι ελεγχόμενα, το βρετανικό μοντέλο πέφτει με ορμή δεξιά, στα δέματα σανού.

Το μπροστινό της μέρος δείχνει τσακισμένο, αλλά ο θάλαμος των επιβατών παραμένει ανέπαφος. Οι σχολιαστές — εικάζουμε ότι πρόκειται για τον Harry Metcalfe, ιδρυτή του βρετανικού EVO, γνωστό κι από το κανάλι «Harry's garage» στο YouTube υποπτεύονται ότι ευθύνεται το λογισμικό. Ελέγχει και συγχρονίζει τους τέσσερις ξεχωριστούς ηλεκτροκινητήρες, με απόδοση πέριξ των 2.000 ίππων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lotus: Ο επίσημος configurator της Evija [video]

Είναι βέβαιΟ ότι η Lotus θα εξετάσει με προσοχή τα δεδομένα για να καταλήξει στο τι φταίει για την καταστροφή. Ας ελπίσουμε ότι το μόνο που θα χρειαστεί ώστε η Evija X να επιστρέψει στον λόφο είναι ένα νέο μπροστινό πάνελ.

 

Πριν από το περιστατικό στο Goodwood, η Evija X σημείωσε ρεκόρ ως το ταχύτερο όχημα που γύρισε το Nordschleife με πλαίσιο αυτοκινήτου παραγωγής, με γυρολόγιο στο 6'24

Αυτό το καθιστά το τρίτο γρηγορότερο αυτοκίνητο ποτέ στην θρυλική πίστα, πίσω μόνο από την Porsche 919 Hybrid Evo και το Volkswagen ID.R.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube