Hyundai Ioniq 9, 7θέσιο ηλεκτρικό SUV, αντίπαλος του Volvo EX90

Hyundai Ioniq 9, 7θέσιο ηλεκτρικό SUV, αντίπαλος του Volvo EX90

«Αδελφό» μοντέλο με το Kia EV9, το νέο Hyundai Ioniq 9 θα αρχίσει να πωλείται του χρόνου.

Ioniq 9

Το Hyundai Ioniq 9 θα αποκαλυφθεί αργότερα μες στη χρονιά, ως η κορεατική απάντηση του Ομίλου στο Volvo EX90. Το νέο ηλεκτρικό 7θέσιο θα μοιράζεται τα μηχανικά του μέρη με το επιβλητικό Kia EV9.

Το Ioniq 9 αποτελεί εξέλιξη του πρωτότυπου Seven που παρουσιάστηκε πριν από τρία χρόνια. Αν κι αρχικά θεωρήθηκε ότι θα «βαπτιστεί» Ioniq 7, λογικά υιοθετήθηκε το «9» ώστε να μην υπολείπεται από το «9» του Kia EV9.

Η Hyundai ετοιμάζει τη δική της πρόταση στα μεγάλα ηλεκτρικά SUV με τρεις σειρές καθισμάτων

Ioniq 9

Το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί την ίδια επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας e-GMP με το μοντέλο της Kia κι είναι επίσης πιθανό να φοράει την ίδια μπαταρία με χωρητικότητα 99,8 kWh. Όπως και με το EV9, θα προσφέρονται εκδόσεις με έναν ηλεκτροκινητήρα 203 ίππων και δικινητήριες με 384 ίππους. Θυμίζουμε ότι στην περίπτωση του Kia, η αυτονομία φτάνει τα 563 km κατά WLTP.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Kia EV9 GT-Line, επίδειξη δύναμης

Είναι πιθανό ότι το κορεατικό SUV θα αποκτήσει μια καυτή έκδοση N. Άλλωστε ένα γρήγορο EV9 GT έχει συλληφθεί εδώ και καιρό να υποβάλλεται σε δοκιμές στο Nürburgring. Το Ioniq 9 N θα μπορούσε να χρησιμοποιεί το σύστημα μετάδοσης κίνησης των 650 ίππων του Ioniq 5 N.

Ioniq 9

Σε αντίθεση με το πιο γωνιώδες EV9, το Ioniq 9 θα έχει πιο κεκλιμένη γραμμή οροφής και πιο καμπυλωτό αμάξωμα. Διατηρούνται στοιχεία από το πρωτότυπο Seven, όπως τα τονισμένα φτερά. Ωστόσο, άλλα στιλιστικά χαρακτηριστικά δεν επιβίωσαν στην έκδοση παραγωγής. Όπως τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο κι οι πίσω πόρτες που ανοίγουν ανάποδα από τις μπροστινές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Για δες λαχτάρες που κάνει το Ioniq 5 N στη McLaren P1 [video]

Το εσωτερικό του θα είναι παρόμοιο με αυτό του νέου Santa Fe. Σε αρμονία με άλλα μοντέλα της Hyundai, όπως το Kona, τα φυσικά χειριστήρια θα διατηρηθούν για το ηχοσύστημα και τον κλιματισμό. Ο επιλογέας ταχυτήτων αναμένεται να είναι ο ίδιος με αυτόν του Santa Fe: Ένα περιστρεφόμενο χειριστήριο στην κολόνα του τιμονιού.

Ioniq 9

Η αποκάλυψη του Ioniq 9 αναμένεται πριν από το τέλος του έτους, με τους πρώτους αγοραστές να παραλαμβάνουν εντός του 2025. Η τιμολόγηση είναι πιθανό να βρίσκεται σε αντιστοιχία με το EV9, το οποίο ξεκινά στην ελληνική αγορά από τις €68.000, συνυπολογίζοντας την κρατική επιδότηση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube