H Opel εξηλεκτρίζεται μέχρι το 2025

H Opel εξηλεκτρίζεται μέχρι το 2025

Το 2025 πλησιάζει και μαζί του πλησιάζει και ο πλήρης εξηλεκτρισμός της γκάμας της Opel, όπως επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη.

Opel Frontera

Μπορεί η ζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να μην είναι η προσδοκώμενη για τις εταιρείες, η Opel όμως έχει αποφασίσει να εξηλεκτρίσει την ευρωπαϊκή της γκάμα μέχρι το 2025.

Μια τέτοια είδηση ασφαλώς και δεν είναι καινούργια για τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, μιας και αρκετές μάρκες εκδηλώνουν τα σχέδιά τους για γκάμα με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Η Opel όμως έχει θέσει αυτόν τον ορίζοντα αρκετά νωρίτερα από τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες. Σε μια περίοδο μάλιστα που οι πωλήσεις των EV μειώνονται όλο και περισσότερο.

Από το 2025, η Opel θα μετατραπεί σε αμιγώς εξηλεκτρισμένη μάρκα, όσον αφορά την Ευρώπη

Opel Frontera

Αυτή η συνθήκη όμως δεν δείχνει να προβληματίζει την γερμανική φίρμα, όπως αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του CEO της, Florian Huettl: «Επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε προσιτά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όσο το δυνατό περισσότερους πελάτες. Με τα καινούργια Frontera και Grandland ολοκληρώνουμε την πρώτη φάση ηλεκτροκίνησης στην Opel, όπου συνυπάρχουν οι εκδόσεις των αυτοκινήτων μας τόσο με θερμικούς όσο και με ηλεκτρικούς κινητήρες. Θεωρούμε πως η απόφαση να μετατραπούμε σε αμιγώς ηλεκτρικό κατασκευαστή στην Ευρώπη από το 2025 και έπειτα είναι ειλημμένη. Η ηλεκτροκίνηση είναι μονόδρομος για να μειωθεί εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το Automotive News Europe, ο ισχυρός άντρας της Opel τόνισε πως η εταιρεία αρέσκεται να μετατρέπει τα concept car σε μοντέλα παραγωγής, φωτογραφίζοντας το επαναστατικό Opel Experimental που είδαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Σαλόνι του Μονάχου.

Opel Experimental

Τέλος, το Russelsheim έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα του τη δημιουργία ενός σχετικά πιο προσιτού ηλεκτρικού μοντέλου, η τιμή του οποίου θα φλερτάρει με τις €25.000. Δεδομένης της πρόσβασης που έχει στις τεχνολογίες του Ομίλου Stellantis, δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε τη συγκεκριμένη σκέψη να παίρνει σάρκα και οστά, βασισμένη στην πλατφόρμα  Stellantis Smart Car.
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube