H Mercedes-Benz βάζει 400άρηδες ταχυφορτιστές στα Starbucks

H Mercedes-Benz βάζει 400άρηδες ταχυφορτιστές στα Starbucks

Τι καλύτερο από το να φορτίζεις την ηλεκτρική σου Mercedes-Benz όσην ώρα πίνεις το καφεδάκι σου στα Starbucks;

Mercedes-Benz

Η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεί σκοτούρα για τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν φορτιστή στο σπίτι ή στη δουλειά. Η Mercedes-Benz το γνωρίζει και πρόκειται να επενδύσει ένα δισεκατομμύριο για τη δημιουργία ενός δικτύου ταχυφόρτισης στα Starbucks.

Η είδηση μας έρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και θεωρούμε ότι μας αφορά. Με την έννοια ότι δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν κάτι αντίστοιχο γίνει τα επόμενα χρόνια και στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η Mercedes-Benz δεν αρκείται σε ημίμετρα, όπως οι φορτιστές DC των 50 kW που εγκαταστάθηκαν στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους. Επιλέγει κατευθείαν πανίσχυρους ταχυφορτιστές των 400 kW.

Όσο να πιεις μια γουλιά καφέ, το ηλεκτρικό σου θα έχει τονωθεί κι αυτό

Mercedes-Benz

Το δίκτυο των Starbucks περιλαμβάνει ήδη 12 τοποθεσίες στο Τέξας, στην Αλαμπάμα, στη Γεωργία, στη Φλόριντα, στη Νότια Καρολίνα, στο Τενεσί και στο Κεντάκι. Τους επόμενους 12 έως 18 μήνες, αναμένεται να επεκταθεί σχεδόν στις μισές πολιτείες των ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Iσχύς φόρτισης 1.000 kW για τα ηλεκτρικά φορτηγά Mercedes-Benz

Τα Starbucks από την πλευρά τους θα παρέχουν δωρεάν τον χώρο στα πάρκινγκ για τους φορτιστές, αλλά δεν εισφέρουν οικονομικά στην εγκατάστασή τους. Η MN8 Energy, μέρος της Goldman Sachs Asset Management, θα καλύψει το ήμισυ της δαπάνης.

Mercedes-Benz

«Η συνεργασία μεταξύ δύο κορυφαίων εμπορικών σημάτων όπως η Mercedes-Benz και τα Starbucks θα αναβαθμίσει την εμπειρία φόρτισης για όλους τους EV οδηγούς», δήλωσε ο Andrew Cornelia, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz High-Power Charging. «Μαζί, οραματιζόμαστε ένα μέλλον όπου η φόρτιση του οχήματός σας θα είναι τόσο ευχάριστη, όσο η απόλαυση των αγαπημένων σας Starbucks».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Mercedes-Benz EQC σταμάτησε, δεν το πήραμε καν χαμπάρι

Η Mercedes-Benz δεν είναι ο πρώτος κατασκευαστής που προσεγγίζει τα Starbucks. Η Volvo έχει επίσης συνεργαστεί μαζί τους κι έχει εγκαταστήσει 50 φορτιστές σε 15 τοποθεσίες Starbucks, στη διαδρομή των 2.200 km που ενώνει το Ντένβερ με το Σιάτλ.

Mercedes-Benz

Αυτοί οι φορτιστές έχουν ενσωματωθεί στην εφαρμογή ChargePoint και μπορούν να προσθέσουν έως και 180 km αυτονομίας στα μοντέλα XC40 Recharge και C40 Recharge σε μόλις 15'.

Η Mercedes-Benz άνοιξε τον πρώτο της κόμβο φόρτισης EV στη Βόρεια Αμερική στα τέλη του περασμένου έτους. Βρίσκεται στο Sandy Springs της Τζόρτζια, διαθέτει φορτιστές 400 kW κι οροφή καλυμμένη με ηλιακούς συλλέκτες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube