H Mercedes-AMG F1 ανακοίνωσε τον Antonelli

H Mercedes-AMG F1 ανακοίνωσε τον Antonelli

Ο Andrea Kimi Antonelli είναι και επίσημα ο αντικαταστάτης του Lewis Hamilton, στο κόκπιτ της Mercedes-AMG F1.

Andrea Kimi Antonelli

Ήταν αναμενόμενο και έγινε πράξη. Στο πλαίσιο του Grand Prix της Monza, η Mercedes-AMG F1 ανακοίνωσε πως ο σούπερ ταλαντούχος 18χρονος Andrea Kimi Antonelli θα είναι ο δεύτερος οδηγός της ομάδας, πλαισιώνοντας τον George Russell.

Τον τελευταίο καιρό ακουγόταν όλο και πιο έντονα, πλέον όμως απέκτησε και επίσημη μορφή. Ο Andrea Kimi Antonelli, στα 18 του μόλις χρόνια, θα κάνει το μεγάλο άλμα στη Formula 1, πίσω από το τιμόνι της Mercedes-AMG F1, μιας εκ των κορυφαίων ομάδων του grid.

Μπορεί μόλις στον δεύτερο γύρο του, στις δοκιμές της Παρασκευής ο 18χρονος Ιταλός να έριξε το μονοθέσιο στις μπαριέρες της parabolica, αυτό όμως ελάχιστα κλόνισε την εμπιστοσύνη της Mercedes-AMG F1 και του Toto Wolff.

O 18χρονος Andrea Kimi Antonelli θα πλαισιώσει τον George Russell στο γκαράζ της Mercedes-AMG F1 αρχής γενομένης από την επόμενη σεζόν

Andrea Kimi Antonelli

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-Benz, η επιτυχημένη στρατηγική μάρκετινγκ ενός αυτοκινητικού κολοσσού

O Antonelli αποτέλεσε μέρος του junior προγράμματος της ομάδας από το 2018, όπως ακριβώς και ο επερχόμενος teammate του, George Russell. Η καριέρα του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αν και είναι εξόχως σύντομη περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές διακρίσεις για τον φέρελπι Ιταλό.

Μετά από τίτλους σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο karting, το 2022 ήταν πρωταθλητής τόσο στη γερμανική όσο και στην ιταλική Formula 4. To 2023 πήρε τον τίτλο στη Formula Regional και φέτος πήρε το βάπτισμα για το απαιτητικό πρωτάθλημα της Formula 2 αγωνιζόμενος με την PREMA. Μάλιστα, έχει δύο φορές πρώτος την καρό σημαία, στο Silverstone και στο Hungaroring.

«Το νέο μας δίδυμο είναι το ιδανικό για να ανοίξουμε το νέο κεφάλαιο της ιστορίας μας», ανέφερε ο Wolff. «Επίσης, αποδεικνύει τη δυναμική του junior προγράμματός μας αλλά και την πίστη μας για ταλέντα που έχουμε αναδείξει. Ο Kimi δείχνει συστηματικά πως έχει το ταλέντο και την ταχύτητα για να μάχεται στην κορυφή του σπορ μας. Ξέρουμε πως θα είναι ένα ακόμα μεγάλο άλμα για εκείνον, ωστόσο μας έχει εντυπωσιάσει στις δοκιμές που έχει κάνει φέτος».

Andrea Kimi Antonelli & Toto Wolff

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Monza, η ιστορία ενός αυτοκινητικού ναού

«Το να φτάσω στη Formula 1 είναι ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την υποστήριξή αλλά και την πίστη που έχουν δείξει σε εμένα», συμπλήρωσε ο Antonelli. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, πως η επιλογή του Antonelli αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα για τον ισχυρό άντρα της Mercedes-AMG F1.

Κι αυτό γιατί ο Wolff δεν ήθελε να αφήσει έναν οδηγό που θεωρεί μεγάλο ταλέντο να χαθεί. Όπως ακριβώς συνέβη με την περίπτωση του Max Verstappen το 2013. Η αλήθεια όμως είναι πως ο Antonelli είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις κατά την περίοδο των δοκιμών του με παλαιότερα μονοθέσια της ομάδας και στον Peter Bonnington. Αρχιμηχανικό του Lewis Hamilton, που όπως έχει γίνει γνωστό, θα ακολουθήσει τον εφτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στο Maranello
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube