GP Βελγίου, γιατί αποκλείστηκε και έχασε τη νίκη ο Russell;

GP Βελγίου, γιατί αποκλείστηκε και έχασε τη νίκη ο Russell;

Στο GP Βελγίου, μπορεί ο George Russell να είδε πρώτος την καρό σημαία, ωστόσο με απόφαση των αγωνωδικών, η νίκη δόθηκε στον Lewis Hamilton. Ποιος ο λόγος;

George Russell, Belgian GP

Το GP Βελγίου έκρυβε μεγάλες ανατροπές από την αρχή μέχρι το τέλος. Με την μεγαλύτερη να έρχεται μετά το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο George Russell, με εκπληκτική στρατηγική με ώριμη οδήγηση είδε πρώτος την καρό σημαία στο GP Βελγίου. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Lewis Hamilton, σφραγίζοντας το πρώτο 1-2 για τη Mercedes μετά το 2022.

Το GP Βελγίου ήταν ανατρεπτικό από την αρχή μέχρι το τέλος, με τον Russell να χάνει τη νίκη για... 1,5 kg

Belgian GP Russell & Hamilton

Τα πράγματα όμως άλλαξαν μερικές ώρες μετά τον τερματισμό. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των αγωνωδικών, διαπιστώθηκε πως το μονοθέσιο του Russell ζύγισε λιγότερο από το ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο των 798 kg. Συγκεκριμένα, η αποστράγγιση καυσίμων που έγινε από τη FIA έδειξε πως η W15 του Βρετανού ήταν 796,5 kg, ήτοι 1,5 kg ελαφρύτερη από το επιτρεπόμενο όριο.

Εκπρόσωποι της ομάδας έδωσαν το παρών στη διαδικασία της μέτρησης και την αποδέχτηκαν, χωρίς να θέλουν να κάνουν κάποια ένσταση. Με αυτόν το τρόπο λοιπόν, ο Russell παρά την εκπληκτική προσπάθεια αποκλείστηκε, με τον Lewis Hamilton να φτάνει έτσι στην 105η νίκη της καριέρας του.

Σε έναν κατά τα άλλα ιστορικό αγώνα, στον οποίο η Scuderia Ferrari έγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει τους 10.000 βαθμούς.  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube