Γιατί η W04 του Lewis Hamilton πουλήθηκε €17,2 εκατομμύρια;

Γιατί η W04 του Lewis Hamilton πουλήθηκε €17,2 εκατομμύρια;

Η Mercedes-AMG Petronas F1 W04 του Lewis Hamilton πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των €17,2 εκατομμυρίων κι υπάρχει λόγος για την τόσο υψηλή τιμή.

Μπορεί όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο πώς θα εξελιχθεί το λαμπερό Grand Prix του Λας Βέγκας, αλλά υπάρχουν κι άλλα σημαντικές εκδηλώσεις που τρέχουν παράλληλα. Στη δημοπρασία της RM Sotheby's, η Mercedes-AMG Petronas F1 W04 του 2013 του Lewis Hamilton πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των $18,8 εκατομμυρίων (€17,2 εκατομμύρια).

Λέμε ρεκόρ γιατί είναι το σύγχρονο μονοθέσιο της F1 με την υψηλότερη τιμή πώλησης, ξεπερνώντας τη Ferrari F2003 του 2003 του Michael Schumacher, η οποία πουλήθηκε για $14,87 εκατομμύρια (€13,62 εκατομμύρια) πέρσι τέτοια εποχή.

Ποιος θα περίμενε ότι ένα μονοθέσιο του Lewis Hamilton θα κοστολογηθεί ακριβότερα από του Michael Schumacher...

Με το συγκεκριμένο μονοθέσιο, ο Γερμανός πιλότος της Ferrari κατέκτησε τον 6ο του παγκόσμιο τίτλο και μάζεψε όσες νίκες χρειαζόταν προκειμένου να κατακτήσει τον 7ο και τελευταίο του στην Formula 1.

Lewis Hamilton Mercedes-AMG Petronas F1 W04

Όμως, το πιο ακριβό μονοθέσιο της F1 όλων των εποχών είναι η Mercedes W196R του 1954 του Juan Manuel Fangio, που σε δημοπρασία απέσπασε €22.830.000.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Lewis Hamilton χειροκροτεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την ομιλία περί «αποτυχίας»

Η Mercedes-AMG Petronas F1 W04 του 2013 ήταν το μονοθέσιο του επτά φορές πρωταθλητή της F1, Lewis Hamilton, όταν άφησε τη McLaren για την τωρινή του ομάδα.

Lewis Hamilton Mercedes-AMG Petronas F1 W04

Δεν ήταν μια εύκολη χρονιά για τον Βρετανό οδηγό αγώνων, αφού η Red Bull κι ο Sebastian Vettel κυριαρχούσαν στο grid. Κατάφερε πάντως να σημειώσει μία νίκη στο Grand Prix της Ουγγαρίας εκείνη τη χρονιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η πρώην του Justin Bieber έγινε νυν του Lewis Hamilton

Αλλά τις επόμενες σεζόν, μπαίνοντας στην υβριδική εποχή, ο Hamilton κυριάρχησε απόλυτα, εξαιρουμένου του 2016 όταν ο ομόσταυλός του Nico Rosberg κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στην F1.

Lewis Hamilton Mercedes-AMG Petronas F1 W04

Ως εκ τούτου, η W04 συμβολίζει την αρχή μιας θρυλικής διαδρομής για τον Lewis κι η αξία της έλαμψε στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική εκτιμώμενη τιμή ήταν μεταξύ 10 και 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Η W04 εντάσσεται στη λίστα των ακριβότερων Mercedes-Benz που πουλήθηκαν ποτέ. 

Ο τίτλος εξακολουθεί να ανήκει στη Mercedes-Benz 300 SLR, η οποία πουλήθηκε στα αστρονομικά $142 εκατομμύρια (€130 εκατομμύρια), αφήνοντας πίσω της τη Ferrari 250GTO, η οποία μέχρι τότε κατείχε τον τίτλο του πιο πολύτιμου οχήματος στον κόσμο, με την τιμή της να αγγίζει τα $70 εκατομμύρια (€64 εκατομμύρια).

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube