Για πούλημα η μοναδική στον κόσμο Lamborghini LM002 βάγκον

Για πούλημα η μοναδική στον κόσμο Lamborghini LM002 βάγκον

Νιώσε για λίγο σαν τον Σουλτάνο του Μπρουνέι, βάζοντας στο γκαράζ σου την one-off βάγκον Lamborghini LM002.

Μια Lamborghini LM002 είναι ήδη ένα εξαιρετικά σπάνιο κι επιβλητικό θέαμα. Αλλά εδώ πρόκειται για κάτι μοναδικό στον κόσμο, τη μόνη παραλλαγή βάγκον που υπήρξε ποτέ.

Την παρήγγειλε ο Σουλτάνος του Μπρουνέι και την παρέλαβε από τη Σινγκαπούρη το 1986. Τρία χρόνια αργότερα, την παρέδωσε στον Salvatore Diomante, ώστε να πάρει πίσω τη Lamborghini LM002 Carrozzeria Diomante. Δεν μπορείς να την αποκαλέσεις όμορφη, ίσως μάλιστα έχει χάσει κάμποση από την αγριάδα της απλής LM002. Αλλά η μοναδικότητά της αποζημιώνει για το αισθητικό ατόπημα.

Αν η Lamborghini LM002 είναι πολύ κοινότoπη για σένα, είτε είσαι πολύ ψωνισμένος είτε ο Σουλτάνος του Μπρουνέι

Lamborghini LM002

Το γεγονός ότι διένυσε περί τα 1.800 km στην ιδιοκτησία του Σουλτάνου είναι δείγμα πόσο πολύ του άρεσε. Πριν καγχάσετε, να σας ενημερώσουμε ότι με στόλο άνω των 7.000 οχημάτων, τα περισσότερα από τα ιδιόκτητά του αυτοκίνητα δεν έχουν οδηγηθεί ποτέ από τον ίδιο.

Στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται ο μεγαλύτερος ιδιωτικός στόλος Rolls-Royce στον κόσμο. Και βέβαια, η επίχρυση Silver Spur II των $14 εκατομμυρίων, που κατασκευάστηκε ειδικά για τη γαμήλια τελετή.

Lamborghini LM002

Όταν αγοράστηκε η Lamborghini LM002, είχε την ίδια διπλοκάμπινη διάταξη με όλες τις υπόλοιπες. Η καρότσα έκλεισε κι οι πίσω πόρτες παρέχουν πλέον πρόσβαση σε έναν καναπέ σε σχήμα U, που διατρέχει το πίσω μέρος. Συνολικά μπορεί να φιλοξενήσει έως 10 άτομα.

Ιδανικό για να πηγαίνετε για κυνήγι με όλους σας τους φίλους. Εξίσου σημαντική η ανύψωση της οροφής, διορθώνοντας ένα χωροταξικό πρόβλημα της 4x4 Lambo. Κι ενώ είχε αγοραστεί αρχικά μαύρη, το αμάξωμα βάφτηκε σε ασημί απόχρωση.

Lamborghini LM002

Μετά τον Σουλτάνο, πουλήθηκε στον Bernd Pischetsrieder, μεγαλοστέλεχος της BMW και της VW. Από τα χέρια του κατέληξε σε μια Σουηδή, που τη χρησιμοποιούσε σε καθημερινή βάση κι είναι η σημερινή ιδιοκτήτρια. Συνολικά έχει διανύσει 10.383 km κι η δημοπρασία της λήγει σε μία ώρα. Με την υψηλότερη προσφορά μέχρις στιγμής να είναι στα €401.000.

Αν πάλι σας πέφτει κομματάκι ακριβή, σκεφτείτε την ως ευκαιρία σε σχέση με τα €2,5 εκατομμύρια που κοστίζει η μετατροπή της Urus σε LM002 από τη Dartz.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube