Ford Model T πηγαίνει για σέρβις, απορούν οι μηχανικοί [video]

Ford Model T πηγαίνει για σέρβις, απορούν οι μηχανικοί [video]

Ένα Ford Model T 109 ετών πηγαίνει στην αντιπροσωπεία για την τυπική συντήρηση κι οι μηχανικοί δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Ford Model T

Το Ford Model T έφερε επανάσταση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς αποτέλεσε το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής. Κάποια από δαύτα κυκλοφορούν ακόμα κι έχουν ανάγκες συντήρησης. Τι πιο λογικό λοιπόν από το να επισκεφτούν την επίσημη αντιπροσωπεία!

Αλλά οι μηχανικοί που συντηρούσαν τα Model T στα συνεργεία της Ford έχουν συνταξιοδοτηθεί προ πολλού και μάλλον έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Έτσι, όταν καταφτάνουν εκεί, όλοι τους κοιτούν με απορία. Το παλιότερο μοντέλο που έχει «πασπατέψει» ποτέ ο γηραιότερος τεχνικός είναι της δεκαετίας του '60. 

«Είστε σίγουρα αντιπροσωπεία Ford; Α, μάλιστα. Και συντηρείτε όλα τα Ford; Σίγουρα; Όλα;»

Ford Model T

Αλλά και το να φτάσουν εκεί, δεν ήταν εύκολο. Πρόκειται για μια διαδρομή 45' για ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, αλλά προφανώς πάνε πολλές 10ετίες που το Ford Model T δεν λογίζεται πλέον για «σύγχρονο». 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford Model T θα διανύσει 5.000 km για καλό σκοπό [video]

Οι δύο θαρραλέοι χρειάστηκε να λύσουν ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης του κινητήρα και ξεκίνησαν αφότου σιγουρεύτηκαν ότι ο 4κύλινδρος των 2,9 lt λειτουργεί σχετικά ομαλά. Αλλά καλύτερα να ρίξει μια ματιά κάποιος επαγγελματίας και να αλλάξει και τα λάδια.

Ford Model T

Ταξιδεύοντας με περίπου 30 km/h, το πάνω τμήμα του παρμπρίζ καταρρέει. Το αυτοκίνητο τραντάζεται ολάκερο, αλλά εκτός από αυτό, κάθονται άνετα σαν στον καναπέ του σπιτιού τους. Καθώς όμως είναι εκτεθειμένοι στα στοιχεία της φύσης, πρέπει να μιλάνε δυνατά για να ακούνε ο ένας τον άλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Ford Model T ήταν ένα εξαιρετικό εκτός δρόμου όχημα [video]

Στην αντιπροσωπεία, οι κάτοχοι δεν θα εκπλαγούν που το Model T δεν εμφανίζεται καν στην επίσημη βάση δεδομένων της αμερικανικής εταιρείας. Κι όταν ένας τεχνικός προσφέρεται να οδηγήσει την αντίκα, διαπιστώνει ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. 

Ford Model T

Πρέπει να μάθει από την αρχή τα πεντάλ, αφού το δεξί είναι το φρένο, το μεσαίο είναι η όπισθεν, ενώ το αριστερό παίζει και τον ρόλο του επιλογέα ταχυτήτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Napier Samson, το πρώτο αυτοκίνητο που ξεπέρασε τα 100 mph στις ΗΠΑ

Ώρες αργότερα, το σέρβις έχει ολοκληρωθεί. Με τα πολλά κατάφεραν να αλλάξουν λάδια κι όντως το μοτέρ «κελαηδάει» καλύτερα. Τους προτείνουν να φορέσουν νέα ελαστικά στις ξύλινες ζάντες. Είχαν αντικατασταθεί τελευταία φορά τη δεκαετία του 1950. Κάτι μας λέει ότι το επόμενο επεισόδιο θα γυριστεί στο βουλκανιζατέρ...

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube