To FIAT Topolino αποκτά συλλεκτική έκδοση των €45 χιλιάδων

To FIAT Topolino αποκτά συλλεκτική έκδοση των €45 χιλιάδων

Αν νομίζεις ότι δεν τραβάς αρκετά τα βλέμματα στο τιμόνι του ιταλικού 4κυκλου, σου έχουμε τη λύση.

Το FIAT Topolino αποτελεί την ιταλική εκδοχή του 4κυκλου της Stellantis. Το «αδελφό» μοντέλο του Citroën Ami και του Opel Rocks-e.

Οι μαζεμένες τους διαστάσεις κι η παιχνιδιάρικη σχεδίαση έχουν εμπνεύσει κάμποσους καροσερίστες. Με πιο πρόσφατη την Carrozzeria Garavini από το Τορίνο, η οποία αναμορφώνει το FIAT Topolino, με το αζημίωτο βέβαια. Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 10 τεμάχια, οπότε μιλάμε αυτομάτως για κάτι συλλεκτικό και πλήρως εξατομικευμένο.

Αν νομίζεις ότι δεν τραβάς αρκετά τα βλέμματα στο τιμόνι του ιταλικού 4κυκλου, σου έχουμε τη λύση

FIAT Topolino

Οι ρίζες της Garavini πάνε πίσω στο 1908 και τώρα εμπνέεται από το μεσογειακό νησί Capri και τη Dolce Vita. Το αμάξωμα του FIAT Topolino έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, αν και εξακολουθεί να ενσωματώνει στοιχεία από τη σχεδιαστική γλώσσα της ιταλικής εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Ιταλία μπλόκαρε 134 FIAT Topolino εξαιτίας της σημαιούλας

Το μπροστινό μέρος δείχνει πιο μοντέρνο παρά ρετρό, με ανάγλυφο προφυλακτήρα και στρογγυλά LED που θυμίζουν το 500αράκι των Ιταλών. Το ίδιο ισχύει και για τις κλειστές ζάντες, ενώ δεν υπάρχουν πλέον πόρτες. Θυμίζοντας το My Ami Buggy.

FIAT Topolino

Το πίσω άκρο θυμίζει κάτι από γιοτ, με έναν ημιεκτεθειμένο χώρο φόρτωσης που διαθέτει χαμηλό κατώφλι φόρτωσης καλυμμένο με ξύλο. Τα βίνταζ LED φωτιστικά σώματα, η δίχρωμη οροφή και το στρογγυλό πάνελ που μοιάζει με ρεζέρβα συμπληρώνουν την αναβαθμισμένη εμφάνιση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ακόμη πιο νεανικό Citroën Ami Tonic

Στην καμπίνα, η Garavini πρόσθεσε ένα νέο ζευγάρι καθίσματα με αφαιρούμενα προσκέφαλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι ως μαξιλάρια παραλίας.

FIAT Topolino

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα μηχανικά μέρη, οπότε το FIAT Topolino εξακολουθεί να τροφοδοτείται από τον ηλεκτροκινητήρα των οκτώ ίππων. Η μπαταρία των 5,5 kWh προσφέρει αυτονομία 75 km κατά WLTP.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Opel Rocks-e: Το αδερφάκι του Citroën Ami και του FIAT Topolino

Η τιμή για τη μετατροπή ξεκινά από τα €45.000, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται πρόσθετοι φόροι και το κόστος του οχήματος. Οπότε καλό θα ήταν να υπολογίζεις κάνα €10άρικο ακόμα. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube