Το F1 Safety Car της Aston Martin τράκαρε στη Monza [video]

Το F1 Safety Car της Aston Martin τράκαρε στη Monza [video]

Ευτυχώς ο Bernd Maylander, οδηγός της Aston Martin που είναι αυτοκίνητο ασφαλείας της F1, κι ο συνεπιβάτης του δεν τραυματίστηκαν μετά από μια σύγκρουση με πολλά στη στροφή Parabolica της Monza.

Aston Martin

Η Aston Martin Vantage που χρησιμοποιείται ως αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula 1 τράκαρε σήμερα κατά τη διάρκεια δοκιμών ρουτίνας ενόψει του Grand Prix αυτό το Σαββατοκύριακο στη Monza.

Κανένας από τους επιβαίνοντες στην Aston Martin Vantage F1 Edition δεν τραυματίστηκε, αλλά τα αίτια της πρόσκρουσης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Αφού δεν χτύπησε κανείς κι αφού υπάρχει εφεδρική Aston Martin ασφαλείας, μπορούμε να πούμε «και μη χειρότερα»

Το βίντεο από τη σύγκρουση δείχνει τον οδηγό του αυτοκινήτου ασφαλείας Bernd Maylander να χάνει τον έλεγχο καθώς έμπαινε στη στροφή Parabolica — μια από τις ταχύτερες στροφές της ιταλικής πίστας. Το αυτοκίνητο εγκαταλείπει την άσφαλτο με υψηλή ταχύτητα, περιστρέφεται μέσα στην παγίδα με τα χαλίκια μέχρι τελικά να προσκρούσει στα εμπόδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μεγαλοπρεπές drift από το safety car του Le Mans [video]

Το ευτυχές είναι ότι έκοψε επαρκή ταχύτητα, αλλά κι ότι δεν αναποδογύρισε, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο το πλήρωμα. Η παράξενη φύση του περιστατικού — το πώς το αυτοκίνητο ολίσθαινε ενώ φρέναρε — έχει πυροδοτήσει το διαδίκτυο με διάφορες θεωρίες. Η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο αναφέρει ότι πρόκειται για υπερθέρμανση των φρένων.

Aston Martin

Το ότι η σύγκρουση προκλήθηκε από μηχανικό πρόβλημα κι όχι από λάθος του οδηγού συνάδει με την τεράστια εμπειρία του Maylander. Ενδέχεται μάλιστα ο ίδιος να ξεκίνησε σκόπιμα την ολίσθηση σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την Aston Martin. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Της Κορέας στο GP: Πυροσβεστικό σε ρόλο… safety car [video]

«Υπήρξε ένα περιστατικό στην πίστα με το αυτοκίνητο ασφαλείας της FIA σήμερα στη Monza», ανέφερε η FIA σε δήλωσή της. «Η Aston Martin διερευνά την αιτία κι επιβεβαιώνει ότι τόσο ο οδηγός, όσο κι ο συνοδηγός είναι καλά στην υγεία τους. Υπάρχει ένα επιπλέον αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, οπότε δεν θα επηρεαστεί το αγωνιστικό διήμερο».

Aston Martin

Η Parabolica είναι μια ανοιχτή δεξιά και βρίσκεται στο τέλος της μεγάλης πίσω ευθείας της πίστας, όπου τα μονοθέσια της F1 ξεπερνούν εύκολα τα 320 km/h.

Δεν είναι σαφές πόσο γρήγορα οδηγούσε ο Maylander κατά τη διάρκεια των δοκιμών του, αν και το Motorsport.com ισχυρίζεται ότι ήταν σε «γρήγορο γύρο».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube