Το επόμενο Rimac θα είναι ταχύτερο από μονοθέσιο της Formula 1

Το επόμενο Rimac θα είναι ταχύτερο από μονοθέσιο της Formula 1

H Rimac ετοιμάζει ένα αμιγώς πιστάδικο μοντέλο, που δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο αλλά θα συγκλονίζει με τις επιδόσεις του.

Rimac

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του Rimac Nevera R, ο Κροάτης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας προχώρησε σε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για το επόμενο μοντέλο του.

Θα είναι ένα όπλο πίστας, με θέση μόνο για τον οδηγό και δεν θα βασίζεται στο πλαίσιο της Nevera, αλλά σε δική του πλατφόρμα. Κατά δήλωση του Mate Rimac, «το μονοθέσιό μας θα είναι ταχύτερο σε πολλές πίστες από κάθε αγωνιστικό της Formula 1 ή του Le Mans». Δεν είναι πάντως ο πρώτος που διατείνεται κάτι τόσο μεγαλόπνοο.

Το επόμενο μοντέλο της Rimac θα κάνει το Nevera R να φαίνεται αργοκίνητο

Rimac

Θα είναι λοιπόν κάτι πολύ διαφορετικό από το Nevera, το μοναδικό έως τώρα μοντέλο της κροατικής εταιρείας. Αναμένουμε ότι θα ζυγίζει πολύ λιγότερο από τους δύο και πλέον τόνους του EV hypercar και λογικά δεν θα χρειάζεται να φορά μπαταρία 120 kWh, όπως το Nevera. Ή 108 kWh, όπως το Nevera R.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Verne, έρχεται το αυτόνομο robotaxi του Mate Rimac

Για την ακρίβεια, ο συμπαθής Mate δεν αποκάλυψε καν αν θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό ή όχι. Μην το θεωρείς δεδομένο με βάση το παρελθόν της Rimac. Στις αρχές της χρονιάς, ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι «τα Rimac δεν είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά. Υιοθετούμε κάθε φορά τη λύση που είναι η κατάλληλη για την εποχή». Ανακοινώνοντας ότι εργάζονται σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα που αφορά τους λεγόμενους νανοσωλήνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το επόμενο μοντέλο της Rimac μπορεί να καίει πετρέλαιο, υδρογόνο ή υγραέριο κίνησης

Μία τεχνολογία όπου η υπερθέρμανση διάφορων υγρών καυσίμων θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Εν ολίγοις, είχε αφήσει ανοιχτό ενδεχόμενο κάποιο μελλοντικό Rimac να γεμίζει στο πρατήριο, ακόμα και στις μάνικες για το πετρέλαιο.

Rimac

Το χρονοδιάγραμμα θέλει το νέο μοντέλο «να κάνει φέτος την πρώτη του εμφάνιση και να ξεκινάει τις πρώτες δοκιμές στην πίστα από το 2025». Όταν ρωτήθηκε εάν η Rimac σχεδιάζει να διεξάγει κάποιο πρωτάθλημα τύπου Ενιαίου με το νέο μονοθέσιο, ο Mate δήλωσε ότι προέχει να σημειώσουν κάποια ρεκόρ. Μαθημένοι είναι άλλωστε από το Nevera.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Rimac Nevera μπαίνει στα ρεκόρ Γκίνες με... την όπισθεν [video]

Η ομάδα της Rimac δεν θα υπόκειται σε κανένα περιορισμό στη σχεδίαση, αφού το μονοθέσιο θα είναι όχημα μόνο για πίστα. Χωρίς ανάγκη συμμόρφωσης με κανονισμούς για οχήματα δρόμου ή αγωνιστικές κατασκευές. Κάτι που θα της δώσει απόλυτη ευχέρεια κινήσεων. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube