Επίσημο: Το Honda NSX επιστρέφει ως 100% ηλεκτρικό

Επίσημο: Το Honda NSX επιστρέφει ως 100% ηλεκτρικό

Ύστερα από τη φημολογία ετών, επιβεβαιώθηκε ότι θα υπάρξει νέο Honda NSX και μάλιστα θα είναι ηλεκτρικό.

Honda NSX

Ήταν αρχές της χρονιάς όταν πρωτοδημοσιεύσαμε την είδηση σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του Honda NSX. Με την υποσημείωση ότι θα είναι ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο.

Και τώρα πλέον έχουμε την επίσημη επιβεβαίωση: Το Honda NSX επιστρέφει και θα μπαίνει στην πρίζα! «Θα παρουσιάσουμε ένα νέο σπορ μοντέλο το 2027 ή το 2028», δήλωσε ο παγκόσμιος εκτελεστικός αντιπρόεδρος Shinji Aoyama σε μια ομάδα δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Monterey.

Παραμένει ερωτηματικό το πώς θα υποδεχτούν οι φανατικοί της Honda το ηλεκτρικό NSX

Honda NSX

«Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα αν θα το αποκαλούμε NSX, αλλά θα είναι ένα μοντέλο τύπου NSX», πρόσθεσε ο Aoyama. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Συνέχισε λέγοντας ότι το νέο μοντέλο θα βασίζεται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της γκάμας 0 Series, που θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο πρώτο ηλεκτρικό σεντάν της Honda που θα κυκλοφορήσει το 2026.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται το προσωπικό Honda NSX του Ayrton Senna

Ένα NSX 3ης γενιάς φημολογείται από το 2021, όταν ο αντιπρόεδρος της Acura κι υπεύθυνος της επωνυμίας Jon Ikeda είπε σε μια συνέντευξη ότι θα υπάρξει διάδοχος κατάσταση. «Η νέα πλατφόρμα θα είναι πιο λεπτή από το συνηθισμένο και θα επιτρέπει οχήματα χαμηλότερου ύψους. Κατεβάζοντας κι άλλο το κέντρο βάρους, ευεργετώντας το εσωτερικό ύψος και παρουσιάζοντας ένα πραγματικό σπορ μοντέλο», συμπλήρωσε ο Aoyama.

Honda NSX

Ένα πλήρως ηλεκτρικό Honda NSX θα πρέπει να φανεί αντάξιο μιας πολύ βαριάς κληρονομιάς. Η πρώτη γενιά έχει θεωρηθεί ένα από τα πληρέστερα σπορ μοντέλα όλων των εποχών. Με τον αδικοχαμένο Ayrton Senna να εμπλέκεται στην εξέλιξή του. Η τελευταία έκδοση, της οποίας η παραγωγή ολοκληρώθηκε το 2022, χρησιμοποίησε έναν twin-turbo V6 και τρεις ηλεκτροκινητήρες για να παράγει συνδυαστικά έως 600 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Honda HP-X, αναβίωση για το πρωτότυπο που ενέπνευσε το NSX

Το μόνο σίγουρο είναι η ταχύτητα στην ευθεία γραμμή δεν θα είναι πρόβλημα για το ηλεκτρικό NSX. Μένει να δούμε ποιο θα είναι το βαρός του, η οδική του συμπεριφορά κι η αντοχή του στην πίστα. Θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι το 2027 για να μάθουμε τι επιφυλάσσει η Honda.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube