Η διευρεύνηση παρατυπιών για την Toyota αφορά μόνο την Ιαπωνία

Η διευρεύνηση παρατυπιών για την Toyota αφορά μόνο την Ιαπωνία

Ύστερα από τον ντόρο που προκλήθηκε από δημοσίευμα του Reuters περί την οσμή σκανδάλου για τέσσερις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ζητήσαμε από την Toyota Hellas, στο σκέλος που την αφορά, διευκρινίσεις.

Toyota

Το ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών ζήτησε από το σύνολο των κατασκευαστών στην αγορά του Ανατέλλοντος Ηλίου, να επιβεβαιώσουν ότι τα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί στην Ιαπωνία και έχουν πωληθεί αποκλειστικά στην αγορά της χώρας αυτής, πληρούν τις προδιαγραφές έγκρισης τύπου. Η έρευνα αυτή ζητήθηκε σε βάθος δεκαετίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Toyota Motor Corporation έχει δηλώσει έντεκα δυνητικές περιπτώσεις περαιτέρω διερεύνησης που αφορούν μοντέλα που έχουν πουληθεί αποκλειστικά στην ιαπωνική αγορά, μεταξύ των οποίων το Yaris Cross, όπως είχαμε αναφέρει στο σχετικό άρθρο με πηγή το Reuters.

Tο θέμα δεν αφορά ούτε σε παραγγελίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας ούτε σε μοντέλα της Toyota τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί

Εμείς ως οφείλαμε, επικοινωνήσαμε με την ελληνική αντιπροσωπεία, προκειμένου να ενημερώσουμε το κοινό του DRIVE. Και η Toyota Hellas, σε επίρρωση του διεθνούς δελτίου Τύπου μας διευκρίνισε ότι μια πιθανή ανάκληση της έγκρισης τύπου δεν αφορά την αγορά της Ευρώπης. 

Εξάλλου η πλειονότητα των μοντέλων Toyota της Γηραιάς Ηπείρου κατασκευάζεται εντός αυτής ή σε όμορες χώρες. Ως εκ τούτου, το θέμα δεν αφορά ούτε σε παραγγελίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας ούτε σε μοντέλα της Toyota τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube