Daihatsu Feroza αυτοκινούμενο, ιδιοφυές ή αχρείαστο στριμωξίδι;

Daihatsu Feroza αυτοκινούμενο, ιδιοφυές ή αχρείαστο στριμωξίδι;

Λατρεύουμε το Daihatsu Feroza, αλλά έχει τους χώρους για να γίνει ένα σωστό τροχόσπιτο;

Daihatsu Feroza

Θυμάστε το Daihatsu Feroza; Εμείς πολύ καλά, αφενός γιατί ο «δικός» μας Κλεάνθης έχει ένα για δεκαετίες, o scouter των DRIVE Trophy επίσης και αφετέρου διότι ο γράφων κατείχε τον μεγάλο αδελφό Rocky για πρώτο του αυτοκίνητο.

Με κοντές σχέσεις και ζωηρές -για την κατηγορία και την εποχή- επιδόσεις στην άσφαλτο, το Daihatsu Feroza είχε μήκος 3,78 m, δηλαδή ήταν ελάχιστα μακρύτερο από το πρώτο Suzuki Jimny. Πόσο λογικό είναι να μετατρέψεις ένα τέτοιο μοντέλο σε αυτοκινούμενο;

Και τροχόσπιτο και ασταμάτητο 4x4 και λογικά τέλη κυκλοφορίας, τι άλλο να ζητήσεις;

Daihatsu Feroza

Πλησιάζοντάς το εξωτερικά, τίποτα δεν καταμαρτυρεί ότι μπορεί να φωλιάσει δύο άτομα στην καμπίνα του. Το μόνο που θα κινήσει υποψίες είναι η ανοιγόμενη οροφή, αν και δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τη χρησιμότητά της. Αν αποσκοπεί να κοιμήσει κάποιο πιτσιρίκι, πώς θα ταξιδεύει με ασφάλεια αφού δεν υπάρχει πίσω κάθισμα και πίσω ζώνες;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ιπτάμενο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο προσγειώνεται σε φέρι

Για ένα ζευγάρι πάντως, ιδανικά μαζεμένων διαστάσεων και προσγειωμένων απαιτήσεων, το αυτοκινούμενο Daihatsu Feroza αποτελεί μια γουστόζικη προσέγγιση. Φαίνεται να έχει φτιαχτεί με πολύ μεράκι από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και λογικά θα χαρίσει απροβλημάτιστα km σε όποιον το επιλέξει.

Daihatsu Feroza

Μπορεί να έχει κλείσει τα 30 του, αλλά είναι εξαιρετικά αξιόπιστο, ενώ το συγκεκριμένο έχει λίγα km για την ηλικία του, μόλις 148.000. Οι φωτογραφίες δείχνουν ένα προσεγμένο σύνολο, ενώ σύμφωνα με τα σχόλια του κατόχου, το μόνο που χρειάζεται είναι καινούργια ελαστικά. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φτιάξε ένα τροχόσπιτο με 215.158 τουβλάκια LEGO

Δεν θα σας λείψουν κάποιες στοιχειώδεις σύγχρονες ανέσεις, όπως τα ηλεκτρικά παράθυρα, το A/C, αλλά και το ηχοσύστημα με USB και bluetooth. Από την άλλη, μην περιμένετε αερόσακους, ABS κι ESP.

Daihatsu Feroza

Αναμενόμενα, οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ελάχιστοι, αλλά τελικά έχετε ένα διπλό κρεβάτι, έναν νεροχύτη κι ένα φουρνάκι προσαρμοσμένο στην πίσω πόρτα. Τα κουρτινάκια θα προσπαθήσουν να περιορίσουν το ηλιακό φως για τη μεσημεριανή σιέστα και να εξασφαλίσουν κάποια ιδιωτικότητα το βράδυ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Daihatsu Feroza: Θα επιστρέψει ως ανταγωνιστής του Suzuki Jimny;

Δεν περιμένουμε από το Daihatsu Feroza χώρους αντίστοιχους με του αυτοκινούμενου VW Beetle, αλλά πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι πολύ ομορφότερο από το τροχόσπιτο Toyota Prius. Πωλείται στον Βόλο προς €6.700 και κάτι μας λέει ότι ο κύριος Ηλίας είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube