Η ΕΛ.ΑΣ. έχει πλέον και μαύρη Porsche Cayenne [video]

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει πλέον και μαύρη Porsche Cayenne [video]

Αν δεις μαύρη Porsche Cayenne να γεμίζει τον κεντρικό σου καθρέπτη, μάλλον έχεις ήδη μπλέξει.

Porsche Cayenne

Όσοι διανύετε την πέμπτη -τουλάχιστον- 10ετία της ζωής σας, θα θυμάστε βέβαια την περίφημη ομάδα «Σίγμα» της Ελληνικής Αστυνομίας. Κάτι αντίστοιχο αναβιώνει και στις μέρες μας, με κορωνίδα των -χωρίς διακριτικά- ταχύτατων περιπολικών να αποτελεί μια μαύρη Porsche Cayenne.

Η ομάδα «Σίγμα» ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και περιελάμβανε Audi RS2, Porsche 911, BMW M3 Ε30, BMW M5 Ε34, Lancia Deltona, Ford Siеrrа Соswоrth, Аlfа Rоmео 155 Q4, Alfa Romeo 164 Turbо και κάμποσα ακόμα έκλεκτα μοντέλων επιδόσεων της εποχής. Η Porsche Cayenne δεν υπήρχε ακόμα, αλλά σήμερα αποτελεί το ισχυρότερο περιπολικό στην πατρίδα μας.

Μοντέλα επιδόσεων χωρίς διακριτικά καιροφυλακτούν για να τιμωρήσουν τους παραβάτες

 Porsche Cayenne

Ο στόχος της «Σίγμα» στο παρελθόν ήταν η πάταξη των αυτοσχέδιων αγώνων κι αυτός παραμένει και τώρα, τρεις 10ετίες μετά. Έτσι, εκεί που παλιότερα συναντούσαμε Opel Astra GSi και Nissan Primera GT, τώρα πετυχαίνουμε Hyundai i20 N και πορτοκαλί Ford Focus ST δεύτερης γενιάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 10 πιο ξεχωριστά περιπολικά του κόσμου

Εκεί που παλιότερα μεσουρανούσαν οι Mercedes-Benz 190E 2.5-16 κι η Lancia Thema 8.32, τώρα ξεχωρίζουμε μια ασημί BMW E60 M5, τη γενιά με τον ατμοσφαιρικό V10. Μαζί με μια BMW 335i E92, αλλά πρωτίστως, τη μαύρη Porsche Cayenne.

 Μοντέλα επιδόσεων χωρίς διακριτικά καιροφυλακτούν για να τιμωρήσουν τους παραβάτες

Προφανώς η Ελληνική Αστυνομία δεν ανακοινώνει τις ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές των «μυστικών» της περιπολικών, αλλά αν κρίνουμε από ένα βίντεο που διέρρευσε πρόσφατα, πρόκειται για παλαιότερης γενιάς Porsche Cayenne.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 12 νεκροφόρες που θα «πεθαίναμε» για να μας κουβαλήσουν

Από τις τέσσερις εξατμίσεις και τα ζαντολάστιχα, εικάζουμε ότι πρόκειται για την έκδοση Turbo ή την Turbo S. Σε κάθε περίπτωση, χρησιμοποιεί V8 βενζινοκινητήρα 4,5 lt, με απόδοση που μπορεί να κυμαίνεται από 450 έως 550 ίππους, ανάλογα με την ακριβή έκδοση και τη χρονιά. Κι εφόσον θεωρήσουμε ότι δεν υφίσταται «σκάλισμα» του εργοστασιακού κινητήρα.

Ένα λευκό Toyota Auris ανεβαίνει ζωηρά το Πέταλο στα Λιμανάκια. Ευθύς πίσω του ξεπαρκάρει από τα χώματα η μαύρη Porsche Cayenne, η οποία ήταν εκεί με τα φώτα σβηστά για να μη δίνει στόχο.

Την ακολουθούν δύο μοτοσικλέτες, όλοι στο κατόπι του παραβάτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την ομάδα «Σίγμα», που έφερε αυτοκόλλητα στις πόρτες, τα σημερινά γρήγορα δίτροχα και 4τροχα περιπολικά δεν έχουν διακριτικά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube