Κι όμως, ένα σπανιότατο MPM Erelis πωλείται στην Κατερίνη

Κι όμως, ένα σπανιότατο MPM Erelis πωλείται στην Κατερίνη

Θες να περνάς στον δρόμο και να σε κοιτάνε όλοι; Το MPM Erelis είναι για σένα, πάμ'!

MPM Erelis, δεν θα σας κατηγορήσει κανείς αν δεν γνωρίζετε την ύπαρξη του μοντέλου. Προσφωνείται και «PS 160» κι αποτελεί το μοναδικό μοντέλο που κυκλοφόρησε ο συγχωρεμένος κατασκευαστής από τη Γαλλία.

Το MPM Erelis παρήχθη από το 2016 έως το 2020, με εμφάνιση που συνδυάζει τις χάρες ενός κουπέ με την πρακτικότητα της μπερλίνας. Και πίσω παράθυρα που κάνουν το CH-R να γελάει όταν το αποκαλούν κλειστοφοβικό. Αλλά μη νομίζετε ότι η καταγωγή του είναι πραγματικά γαλλική. Στην ουσία πρόκειται για το TagAz Aquila, ένα ρωσικό μοντέλο που άρχισε να πωλείται στην ασιατική χώρα το 2013. 

Πόσο κοστολογείται η σπανιότητα; Ένα MPM Erelis στους δρόμους της Κατερίνης θα είναι σίγουρα κάτι πραγματικά εξωτικό

MPM Erelis

Φορούσε 5άρι κιβώτιο κι ατμοσφαιρικό μοτέρ 1,6 lt της Mitsubishi με απόδοση 100 ίππους και 138 Nm. Τα «γαλλικά» MPM Erelis προ-παραγωγής είχαν τα ίδια μηχανικά μέρη, όπως άλλωστε και το μοντέλο της αγγελίας στον νομό Πιερίας.

Στη συνέχεια, οι Γάλλοι επέλεξαν να προικίσουν το καμάρι τους με κάτι πιο σύγχρονο. Τόσο για λόγους απόδοσης κι επιδόσεων, όσο και για να περιορίσουν τους ρύπους. Συγκεκριμένα, τον τούρμπο 1,2 της PSA, με απόδοση 130 ίππους, 238 Nm κι 6άρι σασμάν.

MPM Erelis

Με ατσάλινο χωροδικτύωμα και πλαστικά πάνελ αμαξώματος, δεν θα περιμέναμε πολλά αναφορικά με την παθητική ασφάλεια. Άλλωστε, υπάρχει μόνο ένας αερόσακος, αυτός του οδηγού. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Lancia Delta Integrale Evo II του Mr.Bean πωλείται στη Βούλα!

Η MPM Motors, τα αρχικά της «Mikhail Paramonov Manufacturing», χρεωκόπησε το 2021, όπως είχε κάνει νωρίτερα κι η TagAz. Με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει 18άρες ζάντες, δερμάτινες επενδύσεις κι AC, το βάρους 1.255 kg μοντέλο είναι σίγουρο ότι συγκεντρώνει τα βλέμματα γιατί απλώς κανείς δεν γνωρίζει την ύπαρξή του.

MPM Erelis

Τώρα, μπορεί να γίνει δικό σας με €11.500, έχοντας καλύψει 12.365 km σε έξι χρόνια. Πανευρωπαϊκά, βρήκαμε ότι πωλούνται μόλις πέντε αυτοκίνητα, με τις τιμές να ξεκινούν από τα €4.999 για την αδύναμη έκδοση σε μάντρα στη Γερμανία, ενώ φτάνουν τα €12.900 για ιδιώτη στην Ιταλία.

Κοινός τόπος όλων; Τα ελάχιστα km που έχουν διανύσει, προφανώς για να μην αντιμετωπίσουν έλλειψη ανταλλακτικών και ζητήματα φανοποιίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube