EKO Ράλλυ Ακρόπολις, επεισοδιακό ξεκίνημα, στην κορυφή ο Ogier

EKO Ράλλυ Ακρόπολις, επεισοδιακό ξεκίνημα, στην κορυφή ο Ogier

To φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις επιβεβαίωσε με το καλημέρα τον διαχρονικά σκληρό του χαρακτήρα, με την πρώτη ειδική Άνω Παύλιανη 1 να διακόπτεται δύο φορές εξαιτίας των συμβάντων Αθανασούλα και Loubet. Προηγείται ο Ogier, 2ος ο Formaux.

EKO Rally Acropolis Neuville

Τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι από χθες στραμμένα στη χώρα μας, με την εκκίνηση του 71ου ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Η δράση μεταφέρθηκε από νωρίς στα βουνά, με πλήθος κόσμου -για άλλη μια χρονιά- να παρακολουθεί τις προσπάθειες των κορυφαίων οδηγών.

Ο τίτλος του κειμένου αποτυπώνει ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε ο εθνικός μας αγώνας. Τα δίδυμα Αθανασούλα-Ζακχαίου και Loubet-Pasco με Škoda Fabia Rally2 και Fabia RS αντίστοιχα, είχαν από πολύ νωρίς τις στιγμές τους στο πρώτο πέρασμα από την Παύλιανη.

To ελληνικό πλήρωμα που αγωνίζεται με τα χρώματα της On Sale Rally Team είχε μια μεγάλη έξοδο, που προκάλεσε εκτεταμένες φθορές στο αυτοκίνητο. Και οι δύο βγήκαν από το αγωνιστικό χωρίς κανένα πρόβλημα, με τη συμμετοχή τους στο υπόλοιπο του αγώνα να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

Ο Sébastien Ogier βρίσκεται στην κορυφή της γενικής κατάταξης μετά το τέλος του πρώτου σκέλους της πρώτης ημέρας του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

EKO Rally Acropolis Athanasoulas

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tα 10 πιο τρομακτικά ατυχήματα στην ιστορία του WRC [video]

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Pierre-Louis Loubet έχασε τον έλεγχο του Škoda Fabia RS, με αποτέλεσμα το αμάξι να πιάσει φωτιά. Το πλήρωμα βγήκε από το αυτοκίνητο γρήγορα και η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων έθεσε άμεσα τη φωτιά υπό έλεγχο. Και κάπως έτσι, το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ολοκληρώθηκε για τον Γάλλο οδηγό πριν καν ουσιαστικά αρχίσει.

Όπως είναι φυσικό, οι ειδική διακόπηκε, με το πρόγραμμα των ειδικών της Δάφνης και του Ταρζάν να προσαρμόζεται ανάλογα. Στο αγωνιστικό σκέλος, στη δεύτερη ειδική της ημέρας στη Δάφνη, μια διαδρομή με μπόσικο χώμα, ο Takamoto Katsuta της Toyota σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, πίσω από τον Ott Tanak.

EKO Rally Acropolis

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με το νέο Ford Puma στις ειδικές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024

H δράση έχει μεταφερθεί στον εμβληματικό Ταρζάν, όπου ο Katsuta ακινητοποιήθηκε στο 7ο χιλιόμετρο της ειδικής λόγω επαφής σε βράχο. Οδηγός και συνοδηγός είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο το χτύπημα φαίνεται σοβαρό, με τον Ιάπωνα να χάνει πολύτιμο χρόνο προς το κυνήγι της κορυφής.

 

 

Μένει λοιπόν να δούμε, αν θα καταφέρει να φτάσει έγκαιρα στο σέρβις παρκ, πριν οι οδηγοί ξεκινήσουν για το δεύτερο πέρασμά τους από Άνω Παύλιανη, Δάφνη και Ταρζάν, ρίχνοντας την αυλαία της σημερινής ημέρας. 

Ως προς την ειδική, ο τρίτος μέχρι εκείνη τη στιγμή Sébastien Ogier σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και βρίσκεται πλέον στην κορυφή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Δεύτερο καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Adrien Formaux, ο οποίος αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, 5,9". πίσω από τον Ogier. Ακολουθούν ο Ott Tanak και ο Dani Sordo.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube