EKO Ράλλυ Ακρόπολις, ανέβηκε δεύτερος ο Ogier

EKO Ράλλυ Ακρόπολις, ανέβηκε δεύτερος ο Ogier

H τρίτη και τελευταία μέρα του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τον Sébastien Ogier να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση.

EKO Rally Acropolis Toyota

Η τελευταία μέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχει ξεκινήσει, με τον Γάλλο οδηγό της Toyota να προσπερνά τον Dani Sordo στην πρώτη θέση. Δίχως όμως να μπορεί να απειλήσει τον Neuville.

Μετά την EKO Super Special Stage, τα πληρώματα κατευθύνθηκαν στο service park της Λαμίας, έχοντας ολοκληρώσει μια πολύ απαιτητική μέρα, με σχεδόν 115 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Εκτός από την κούραση όμως, είχαν να αντιμετωπίσουν και το ξαφνικό μπουρίνι που δημιούργησε προβλήματα (που λύθηκαν όμως) στο στρατηγείο του αγώνα.

Ο Ogier πιέζοντας από την αρχή της τελευταίας μέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ανέβηκε στη δεύτερη θέση προσπερνώντας τον Dani Sordo

EKO Rally Acropolis Ogier

Αυτό που έμενε να φανεί είναι το κατά πόσο θα είχαν επηρεαστεί οι ειδικές διαδρομές. Ως προς την κατάταξη, ο Thierry Neuville με το Hyundai i20N Rally 1 βρισκόταν εύκολα στην πρώτη θέση. Και του αρκούσε ένας απλός τερματισμός την Κυριακή για να εξασφαλίσει τους 18 βαθμούς.

Πίσω του ο ομόσταυλός του Dani Sordo, 25” μπροστά από τον Ogier. Και η αλήθεια είναι πως η μάχη της δεύτερης θέσης ήταν αυτή που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον. Η αρχή της ημέρας βρήκε τους οδηγούς στο Οινοχώρι.

Εκεί, ο οχτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και πέρασε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Ο Thierry Neuville σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο και παρέμεινε επικεφαλής.

Από την άλλη, ο χρόνος του Dani Sordo δεν ήταν καθόλου καλός πέρφτοντας έτσι στην τρίτη θέση, μπροστά από τον Ott Tänak. Με τον Εσθονό να έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμα πρόβλημα, αυτή τη φορά με τον κινητήρα.

EKO Rally Acropolis Hyundai

Επόμενη στάση, το Ελευθεροχώρι, μιας από τις πλέον κλασικές ακροπολικές ειδικές που προσελκύει πλήθος κόσμου. Η ειδική ήταν σαφώς επηρεασμένη από τη χθεσινή βροχή, είχε περισσότερη λάσπη από το Οινοχώρι, δυσκολεύοντας τους οδηγούς. Με τους περισσότερους να στέκονται στις ιδιαιτερότητες του τερέν.

Αγωνιστικά, και πάλι, ο Ogier ήταν ταχύτερος από όλους. Ο Γάλλος έχει κερδίσει 8 από τις 14 ειδικές, τα προβλήματα που αντιμετώπισε στις ειδικές Δάφνη 2 και Ταρζάν 2 ήταν σοβαρά, θέτοντάς τον εκτός διεκδίκησης νίκης. Ο Thierry Neuville εξακολουθεί να προηγείται με πάνω από ένα λεπτό διαφορά. Ο Dani Sordo είναι τρίτος γενικής, σχεδόν δύο λεπτά μπροστά από τον Ott Tänak.

 

 

Όσον αφορά την κατάταξη της Super Sunday, o Ogier βρίσκεται στην πρώτη θέση, ακολουθούμενος από Tänak και Neuville. Η αυλαία του 71ου ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα πέσει στο Ελευθεροχώρι, με την Wolf Power Stage (13:15).
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube