Δείτε το Model S Plaid να γαζώνει στα 402,3 m με 8,59” [video]

Δείτε το Model S Plaid να γαζώνει στα 402,3 m με 8,59” [video]

Με ελάφρωμα, ζόρικα ελαστικά και λίγο σκαλισματάκι, το Model S Plaid κοντράρει το Rimac Nevera.

Model S Plaid

Το Tesla Model S Plaid είναι ένα απίστευτα γρήγορο αυτοκίνητο. Προσφέρει επιδόσεις Bugatti σε τιμή αγοράς αντίστοιχη με το ετήσιο σέρβις της. Τώρα, γίνεται ακόμα πιο γρήγορο, χωρίς επεμβάσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Σε εργοστασιακή μορφή, το Model S Plaid καλύπτει το 1/4 του μιλίου σε μόλις 9,23”, κατά δήλωση της εταιρείας του Elon Musk. Καθώς όμως δεν προσμετράται το πρώτο πόδι κύλισης, κάτι λιγότερο από μισό μέτρο, η πραγματική επιδόση από πλήρη στάση είναι περίπου στα 9,4-9,5”.

Ήταν ήδη εξωπραγματικά γρήγορο, αλλά τώρα πήγε σε άλλο επίπεδο

Model S Plaid

Ένα Model S Plaid του 2021 στην άλλη όχθη του Ατλαντικού προσπαθεί να κατεβάσει τον χρόνο, χωρίς επεμβάσεις σε ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία. Αρχικά ξεκίνησε με ελάφρωμα κι ημί-σλικ λάστιχα που προσφέρουν περισσότερη ελκτική πρόσφυση. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί η Ferrari δοκιμάζει μυστικά το Tesla Model S Plaid;

Και πράγματι, ενώ τίποτα δεν καταμαρτυρά την αλλαγή βλέποντας το αμάξωμα από μακριά, η καμπίνα είναι ξηλωμένη μέχρι τη λαμαρίνα. Το Model S Plaid δεν είναι βαρύ για τα δεδομένα της κατηγορίας του. Με βάρος κάτω από 2.200 kg, ζυγίζει λιγότερο από τα ανταγωνιστικά μοντέλα, αλλά έχει πλουσιότατο εξοπλισμό και πολλά στοιχεία που μπορούν να αφαιρεθούν.

Model S Plaid

Το ελάφρωμα και τα πιο σπορ λάστιχα χάρισαν τα χαμένα δέκατα που έψαχνε ο φιλόδοξος ιδιοκτήτης, ρίχνοντας την επίδοση κάτω από τα 9”, στα 8,834”. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Προσθιοκίνητο Toyota Starlet τα ρίχνει σε Model S Plaid [video]

Όμως, ο κάτοχος άρχισε να εξελίσσει ένα δικό του firmware για το controller του αμερικανικού σεντάν. Κατά δήλωσή του, υπολογίζει ότι έχει κερδίσει γύρω στους 90 ίππους. Και πράγματι, κατάφερε να ρίξει το 400άρι στα μόλις 8,59”, με ταχύτητα εξόδου 261,25 km/h. Επίδοση αδιανόητα κοντά στο Rimac Nevera των 1.914 ίππων από τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες.

To εργοστασιακό Plaid αποδίδει 1.020 ίππους, αν κι η συνδυαστική ισχύς των τριών ηλεκτρομοτέρ αγγίζει τους 1.250. Ο αδύναμος κρίκος είναι η μπαταρία, που δεν μπορεί να δώσει τόσο ρεύμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Rimac Nevera, εξαΰλωσε το ρεκόρ του Tesla Model S Plaid στο Nürburgring! [video]

Χωρίς να το παραδέχεται, ο Αμερικανός προφανώς μειώνει τα περιθώρια ασφαλείας και μακροπρόθεσμης αξιοπιστίας, επιτρέποντας στην μπαταρία να δώσει κάμποση τάση ακόμα. Όπως και να έχει, «μην το δοκιμάσετε στο σπίτι». 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube