Dacia Sandrider, θριαμβευτικό ντεμπούτο στο Μαρόκο

Dacia Sandrider, θριαμβευτικό ντεμπούτο στο Μαρόκο

Η ομάδα Dacia Sandrider πέτυχε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, σημειώνοντας το 1-2 στο Rallye du Maroc, μετά από 5 ημέρες έντονου ανταγωνισμού και 2.500 km κακοτράχαλων δρόμων.

Dacia Sandrider

Η συμμετοχή, που αποδείχθηκε, σε μεγάλο βαθμό, μια καλή δοκιμασία για τη νέα ομάδα και τα Dacia Sandrider με τα βιώσιμα καύσιμα, ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και νίκη σε αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος Rally-Raid της FIA.

Μεγαλύτερη σημασία, ωστόσο, είχε το γεγονός ότι το Ράλλυ του Μαρόκου, αποτέλεσε μία ιδανική προετοιμασία για το Dakar του Ιανουαρίου, τον πιο δύσκολο αγώνα στο παγκόσμιο καλεντάρι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που αποτελεί και την επόμενη πρόκληση για την ομάδα των Dacia Sandrider.

Η επόμενη πρόκληση για την ομάδα Dacia Sandrider είναι το Ράλλυ Dakar που θα διεξαχθεί το διάστημα 3-17 Ιανουαρίου

Dacia Sandrider

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, άνετη νίκη για τον Neuville, δράμα για τον Ogier

Το προβάδισμα πήραν από την αρχή, κερδίζοντας την πρώτη ειδική της Δευτέρας, ο Nasser Al-Attiyah και ο Edouard Boulanger, εξασφαλίζοντας στη συνέχεια τη νίκη και τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Οδηγών Rally-Raid της FIA για το 2024, βάσει των αποτελεσμάτων με διαφορετικές ομάδες, νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Ο Al-Attiyah, από το Qatar, έχει πλέον κατακτήσει 3 παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ η 1η θέση στο Ράλι Μαρόκου, ήταν η έβδομη συνολικά νίκη του στο συγκεκριμένο αγώνα.

Έχοντας κερδίσει τη μεγαλύτερη ειδική της Τετάρτης, μήκους 325 km από τη Zagora στη Mengoub, ο Sébastien Loeb και ο Fabian Lurquin ολοκλήρωσαν την Παρασκευή τον αγώνα του Μαρόκου, κερδίζοντας και την 5η ειδική και χαρίζοντας μία θριαμβευτική Παρασκευή στην ομάδα των Dacia Sandrider. Έχοντας ξεκινήσει από την 4η θέση την τελευταία μέρα, η επίθεση του Loeb τον έφερε δεύτερο στη γενική κατάταξη, με την ομάδα των Dacia Sandrider να σημειώνει το εμφατικό 1-2.

Με τρεις νίκες στις πέντε ειδικές και ένα εντυπωσιακό 1-2 στον τερματισμό, οι Dacia Sandrider πέτυχαν μία εξαιρετική απόδοση, βγάζοντας επίσης χρήσιμα συμπεράσματα και συγκεντρώνοντας δεδομένα από τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Dacia Sandrider

Οι εργασίες που θα φέρουν την ομάδα πανέτοιμη για το Dakar του 2025, που θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία, από τις 3 - 17 Ιανουαρίου, μόλις ξεκίνησαν. Μεσολαβεί ένας μήνας εντατικής προετοιμασίας πριν η ομάδα των Dacia Sandrider αναχωρήσει, στο τέλος του χρόνου, για τη Μέση Ανατολή, για να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι σήμερα.

O Nasser Al-Attiyah, μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: «Είναι υπέροχο να κερδίζεις για έβδομη φορά στο Μαρόκο, και να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά, πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος. Αλλά το να κερδίζεις για πρώτη φορά για τη Dacia είναι απίστευτο, είναι εκπληκτικό. Τώρα θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με την εξέλιξη του Dacia Sandrider ώστε να είμαστε έτοιμοι για το την ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση που ακούει στο όνομα Dakar».

Από τη μεριά του ο Sébastien Loeb δήλωσε: «Το 1-2 είναι ένα υπέροχο αποτέλεσμα για την ομάδα. Προσωπικά δυσκολεύτηκα λίγο στην αρχή του αγώνα. Στο πρώτο σκέλος είχαμε ένα θέμα και ξεκινήσαμε πολύ πίσω για τη πρώτη ειδική. Τα πήγαμε πολύ καλά εκεί, αλλά μετά είχαμε μια μικρή επαφή με ένα SSV και σπάσαμε τον άξονα του τιμονιού. Από εκείνο το σημείο χάσαμε 10 λεπτά και από τότε αγωνιζόμαστε με το χρόνο. Κάναμε τέσσερεις καλούς χρόνους σε αντίστοιχες ειδικές, πιέζαμε συνεχώς και δεν είχαμε πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Η προσοχή μας πλέον είναι στραμμένη στο επερχόμενο Ράλλυ Dakar».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube