Τρακάρει μετωπικά με φορτηγό και βγαίνει αλώβητος! [video]

Τρακάρει μετωπικά με φορτηγό και βγαίνει αλώβητος! [video]

Αν αποσπάται η προσοχή σου από την οδήγηση, τουλάχιστον φρόντισε να οδηγείς ασφαλές αυτοκίνητο…

Ο οδηγός του Volvo XC70 πιθανώς ασχολείτο με το κινητό του κι έπεσε πάνω στο μεγάλο φορτηγό, κάνοντας ένα αθέλητο crash test μικρής επικάλυψης…

Η συγκεκριμένη δοκιμή πρόσκρουσης είναι από τις πιο απαιτητικές και πρόσφατα απέτυχαν σε αυτήν τα νέα SUV Ford Escape και Jeep Grand Cherokee (Crash tests του αμερικανικού Insurance Institute for Highway Safety).

Κατά τη δοκιμή, τα αυτοκίνητα κατευθύνονται προς ένα σταθερό, μη παραμορφώσιμο εμπόδιο, στο οποίο προσκρούουν με μόνο το 25% του εμπρός μέρους τους. Ο σκοπός είναι να προσομοιωθεί η πρόσκρουση σε δέντρο, στύλο ή αντίθετα ερχόμενο αυτοκίνητο.

Εδώ βέβαια δεν πρόκειται για δοκιμή, αλλά η σύγκρουση –που συνέβη στη Σουηδία– πληροί όλα τα κριτήρια, ακόμη και αυτό της ταχύτητας των 40 mph (64 km/h).
 
Ευτυχώς για τον οδηγό, που πιθανώς έστελνε μήνυμα με το κινητό ή έστω μπορεί να αποκοιμήθηκε –αφού βλέπουμε αργότερα ότι διατηρούσε τις αισθήσεις του–, ήταν τυχερός που οδηγούσε ένα Volvo XC70, το οποίο έχει αποδειχθεί από τα ασφαλέστερα μοντέλα της εποχής του (5 αστέρια από τον EuroNCAP για το παρόμοιο Volvo V70).
 
Το εμπρός μέρος του Volvo απορρόφησε την ενέργεια της σύγκρουσης, η καμπίνα έμεινε ανέπαφη και βλέπουμε τον οδηγό να απομακρύνει θυμωμένα κάποια κομμάτια για να ανοίξει την πόρτα και να βγει έξω. Αλώβητος, όπως λέει το σχόλιο στο video.

Μάλλον θα παραμείνει πιστός πελάτης της σουηδικής εταιρείας, κι ελπίζουμε στο μέλλον να οδηγεί πιο συγκεντρωμένα.

Αυτό πρέπει να είναι το πολύτιμο δίδαγμα και για εμάς…

[Πηγή: Reddit]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube