António Guterres, σταματήστε να διαφημίζετε τα ορυκτά καύσιμα

António Guterres, σταματήστε να διαφημίζετε τα ορυκτά καύσιμα

Ο António Guterres καλεί τις κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης να σταματήσουν τη διαφήμιση ορυκτών καυσίμων.

António Guterres

Ο António Guterres, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, κάλεσε τις κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη να σταματήσουν να παίρνουν δολάρια από τη βιομηχανία των ορυκτών καυσίμων.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ κατηγόρησε τις εταιρείες ότι «διαστρεβλώνουν την αλήθεια, εξαπατούν το κοινό και σπέρνουν αμφιβολίες» για την κλιματική κρίση. «Σταματήστε τους, τροφοδοτούν μια τρέλα», δήλωσε. Τα σχόλια του António Guterres έρχονται σε μια κρίσιμη καμπή για την αυτοκινητοβιομηχανία. Τα απανωτά χαστούκια από κορονοϊό, κρίση των ημιαγωγών και πόλεμο στην Ουκρανία προστίθενται στην αύξηση των τιμών και τη σταδιακή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Ο António Guterres παρομοιάζει τα ορυκτά καύσιμα με τον καπνό και το αλκοόλ και ζητά την απαγόρευση της διαφήμισής τους

 António Guterres

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ ζητά να ισχύσουν διαφημιστικοί περιορισμοί, παρόμοιοι με αυτούς που επιβάλλονται για τα προϊόντα καπνού και το αλκοόλ σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, ενώ η διαφήμιση των προϊόντων καπνού και του αλκοόλ περιορίζεται κυρίως για να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες στις παιδικές ηλικίες, η απαγορεύση των διαφημίσεων ορυκτών καυσίμων θα έχει ως στόχο να «γλιτώσει» τους  ενήλικες καταναλωτές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Volvo είναι ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο που εκδίδει διαβατήριο για τις μπαταρίες της

Ορισμένες χώρες, πόλεις κι εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να απαγορεύουν σε πετρελαϊκές εταιρείες τη διαφήμιση, πριν την παρότρυνση του António Guterres. Η Γαλλία θέτει περιορισμούς στην προώθηση άνθρακα, παραγώγων του πετρελαίου κι υδρογόνου που παράγεται από ορυκτά καύσιμα.

 

 

Την ίδια στιγμή, το Άμστερνταμ, το Σίδνεϊ και το Εδιμβούργο περιορίζουν επίσης τις διαφημίσεις επιχειρήσεων υψηλών εκπομπών ρύπων. Από την πλευρά των μέσων ενημέρωσης, η Guardian, το Vox κι η γαλλική Le Monde έχουν απαγορεύσει τη διαφήμιση πετρελαίου και βενζίνης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θες να ζήσεις 100 χρόνια; Αγόρασε κινεζικό ηλεκτρικό Skyworth

Σε χτεσινή του δημοσίευση στο Χ, ο António Guterres σχολίασε ότι οι επόμενοι 18 μήνες θα είναι κρίσιμοι στη μάχη που δίνει η ανθρωπότητα να περιορίσει την παγκόσμια αύξηση θερμοκρασίας και να ελαττώσει τις αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube