Ακτιβιστές βανδαλίζουν Tesla Cybertruck στο Αμβούργο [video]

Ακτιβιστές βανδαλίζουν Tesla Cybertruck στο Αμβούργο [video]

Το Tesla Cybertruck γίνεται επίκεντρο επίθεσης ακτιβιστών του περιβάλλοντος. Οξύμωρο, έτσι;

Tesla Cybertruck

Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές έριξαν μπογιά σε ένα Tesla Cybertruck σε κατάστημα της εταιρείας στη Γερμανία. Επίθεση που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά κακόβουλων ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες.

Πλάνα από το περιστατικό δείχνουν κάποιους από τους ακτιβιστές να φορούν πορτοκαλί γιλέκα και να πετούν πορτοκαλί μπογιά σε ένα Tesla Cybertruck στο κατάστημα του Αμβούργου. Το βίντεο δείχνει επίσης δύο από τα άτομα να κρατούν ψηλά ένα πλακάτ που γράφει «Gepanzert in die katastrophe», που μεταφράζεται σε «θωρακισμένοι στην καταστροφή».

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα βοηθούν το περιβάλλον, επομένως γιατί οι ακτιβιστές επιτίθενται στην Tesla;

Tesla Cybertruck

Την είδηση ​​σχολίασε χρήστης του Χ, αναφέροντας το οξύμωρο ότι «αν αγωνιάς για το κλίμα και το μέλλον της ανθρωπότητας, δεν επιτίθεσαι στην εταιρεία που κάνει τα περισσότερα από όλες για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και την καθαρή ενέργεια». Με τον Elon Musk να συμφωνεί αναφανδόν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μήνυση αν πουλήσεις το Cybertruck σου χωρίς την άδεια της Tesla

Το περιστατικό είναι το τελευταίο σε μια σειρά επιθέσεων τόσο σε Tesla Cybertruck, όσο και στο gigafactory της εταιρείας στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Στα τέλη του Ιουνίου, άγνωστοι έγραψαν γκράφιτι «F**k Elon» σε παρκαρισμένα ηλεκτρικά διπλοκάμπινα, αν κι αργότερα καθαρίστηκαν κι η ζημιά αποκαταστάθηκε πλήρως. Το περιστατικό συνέβη στις ΗΠΑ, χωρίς να υπάρχει σύνδεση της κακοήθειας με κάποια περιβαλλοντική οργάνωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tesla Cybertruck πρόλαβε να γίνει σμπαράλια στην Κίνα

Τον Μάρτιο, μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «The Volcano Group» έβαλε φωτιά σε κοντινό ηλεκτρικό πυλώνα και διέκοψε το ρεύμα στις εγκαταστάσεις του gigafactory. O Elon Musk τούς αποκάλεσε τους «πιο ανόητους οικοτρομοκράτες στη Γη».

Είναι μέλη των περιβαλλοντικών ακτιβιστών που κατασκηνώνουν σε δέντρα, στήνοντας καταυλισμούς κι αιωρούμενα σπίτια ψηλά στα πεύκα που περιβάλλουν το εργοστάσιο στο Βερολίνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στα δέντρα οι ακτιβιστές για να μπλοκάρουν την Tesla

Είχαν στόχο να αποτρέψουν την επέκταση των 1.700 στρεμμάτων που αποσκοπεί στην αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube