Ο Οκτώβριος, ο χειρότερος μήνας για τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη

Ο Οκτώβριος, ο χειρότερος μήνας για τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη

Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 29% αλλά όλοι σημειώνουν πως η η κρίση με τους ημιαγωγούς είναι πλέον πίσω. 

car sales europe

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη έπεσαν στο χειρότερο επίπεδο για τον Οκτώβριο, καθώς οι κατασκευαστές ελπίζουν ότι η παρατεταμένη έλλειψη ημιαγωγών (microchips) επιτέλους θα αμβλυνθεί.

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 29% κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου στα 798.693 οχήματα, ανακοίνωσε η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, με τις ετήσιες πωλήσεις στο 10μηνο να είναι μόλις 2,7% υψηλότερες από αυτές του 2020 που είχαμε την πανδημία. Παρόλα αυτά, οι εταιρείες πιστεύουν ότι η κρίση που έχει να κάνει με την έλλειψη ημιαγωγών είναι πλέον πίσω. 

«Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε, ελπίζω να έχουμε περάσει τα χειρότερα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen AG, Herbert Diess, αυτή την εβδομάδα σε συνέδριο στο Βερολίνο. 

Η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, επλήγη περισσότερο μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών με μείωση 42% στις παραδόσεις τον Οκτώβριο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την ACEA. Αντίστοιχα, οι πωλήσεις της Stellantis μειώθηκαν κατά 32%.

«Οι ταξινομήσεις θα μπορούσαν να βελτιωθούν τον Νοέμβριο καθώς μειώνονται οι περιορισμοί στην προσφορά», δήλωσε ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence, Michael Dean. «Πολλοί κατασκευαστές έχουν συναρμολογήσει εν μέρει οχήματα, και μόλις προμηθευτούν τα micorchips θα τα βγάλουν αμέσως στην αγορά».

Για να ξεπεράσουν τις ταμειακές απώλειες, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν προτεραιότητα στα μοντέλα τους με τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους και αυξάνοντας τις τιμές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube