Νέο Ford Explorer, δικό σας από €39.700

Νέο Ford Explorer, δικό σας από €39.700

Το ολοκαίνουργιο Ford Explorer ανοίγει μια νέα σελίδα στα ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας, προσφέροντας όλα όσα χρειάζεται ο μέσος αγοραστής σε αυτονομία, ταχύτητες φόρτισης, ασφάλεια, άνεση και τεχνολογία.

Ford Explorer

Με το νέο Ford Explorer, το Μπλε Οβάλ επαναπροσδιορίζει όλα όσα γνωρίζαμε για τα ηλεκτρικά SUV, προτάσσοντας ένα ελκυστικό και ενδιαφέρον πακέτο εμφάνισης, αυτονομίας, προηγμένης τεχνολογίας, άνεσης και ασφάλειας.

Το Ford Explorer είναι ένα μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικό SUV, το πρώτο μοντέλο της αμερικανικής φίρμας που πατά στην πλατφόρμα MEB. Και όπως μαρτυρά η σχεδίασή του είναι κατασκευασμένο στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Ford στην Κολωνία, με γνώμονα τόσο τις αισθητικές όσο και τις πρακτικές ανάγκες των ευρωπαίων καταναλωτών.

H τιμή του νέου Ford Explorer, περιλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης, διαμορφώνεται στα €39.700

Ford Explorer

Απευθύνεται σε οικογένειες αλλά και ανθρώπους που αναζητούν ένα εύχρηστο καθημερινό αυτοκίνητο, ικανό να τους χαρίσει στιγμές ξεγνοιασιάς κοντά στη Φύση, με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα. Συνδυάζοντας τη γερμανική μηχανολογία με το αμερικανικό DNA της Ford, τόσο στο κομμάτι της τεχνολογίας, όσο και στον οδηγοκεντρικό, που είναι άμεσα συνυφασμένος με το DNA της φίρμας.

Στο κομμάτι της εμφάνισης, το Explorer δεν μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο στο δρόμο. Κι αυτό αν μη τι άλλο χαρίζει στο SUV της Ford ισχυρή προσωπικότητα, με του μηχανικούς της να έχουν δουλέψει αρκετά και στο κομμάτι της αεροδυναμικής απόδοσης, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την αυτονομία και την αποδοτικότητα.

Ford Explorer

Λογικό, αν αναλογιστούμε πως δεν μιλάμε για ένα τυχαίο μοντέλο για τη φίρμα. Όπως άλλωστε έχουν τονίσει οι επιτελείς της, πρόκειται για τον προπομπό μιας νέας, συναρπαστικής εποχής που θα επανατοποθετήσει τα EV της Ford στην καρδιά των πιο ανταγωνιστικών κατηγοριών της ευρωπαϊκής αγοράς.  

Η φουτουριστική σχεδίαση του εξωτερικού, συνδυάζεται αρμονικά με μια πολυτελή, υψηλής ποιότητας και άκρως ψηφιακής καμπίνας. Τα σπορτίβ σχεδίασης καθίσματα της Senscico, με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα, είναι επενδυμένα με υψηλής ποιότητας υλικά, καθιστώντας έτσι την παραμονή ακόμη και 5 ενήλικων επιβατών άνετη και απολαυστική. Με τo προηγμένο ηχοσύστημα B&Ο 10 ηχείων, με subwoofer στην ενσωματωμένη ηχόμπαρα να υπόσχεται κορυφαία εμπειρία ήχου.

Μιλώντας για χώρους, οι επιβάτες του Ford Explorer μπορούν κάλλιστα να μεταφέρουν μαζί τους όσα πράγματα επιθυμούν, με τον χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 470 lt, συμπεριλαμβανομένου του Mega Console των 17 lt, ανεβάζοντας έτσι ακόμα περισσότερο τα επίπεδα πρακτικότητας.

Ο οδηγός έχει στη διάθεση του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων υψηλής ανάλυσης, με την κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής 14,6” (δεν επηρεάζει καθόλου την ορατότητα) να είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επιβατών του «Εξερευνητή», μέσω του νέου, διασυνδεδεμένου συστήματος SYNC MOVE.

Ford Explorer

Μάλιστα μπορεί να μετακινηθεί και  σε γωνία 30 μοιρών, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τον χειρισμό της. Στον βασικό εξοπλισμό του νέου EV της Ford περιλαμβάνονται επίσης θερμαινόμενο τιμόνι και εμπρός καθίσματα, κάθισμα οδηγού με λειτουργία μασάζ και ασύρματη φόρτιση κινητού.

To νέο Ford Explorer είναι διαθέσιμο για παραγγελιά στην ελληνική αγορά σε εκδόσεις μεγάλης αυτονομίας (Extended Range), με κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς. Αργότερα μέσα στο έτος, η γκάμα του Explorer θα εμπλουτιστεί και με τις πισωκίνητες εκδόσεις τυπικής χωρητικότητας (Standard Range).

Η πισωκίνητη έκδοση RWD με την μεγάλη μπαταρία 79 kWh αποδίδει μέγιστη ισχύ 286 ίππους και ροπή 545 Nm, ενώ στην τετρακίνητη AWD οι αντίστοιχες τιμές απόδοσης είναι 340 ίπποι και 684 Nm. Κορυφαίες είναι και οι επιδόσεις, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 180 km/h και την επιτάχυνση 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 6,4” για το Explorer RWD και μόλις 5,3” για το Explorer AWD.

Ford Explorer

Στα θετικά του αυτοκινήτου και το γεγονός πως το εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό κύκλωμα που υποστηρίζει κάθε είδους φόρτιση τόσο σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), όσο και σε συνεχές (DC). Σε ταχυφορτιστή DC υψηλής ισχύος, η μπαταρία ιόντων λιθίου μπορεί να φορτιστεί από 10% σε 80% σε μόλις 26 λεπτά για τις εκδόσεις AWD, ενώ με μια πλήρη φόρτισή της το νέο Ford Explorer RWD είναι σε θέση να επιτύχει αυτονομία έως και 602 km.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να διαμορφώσετε το Ford Explorer της αρεσκείας σας, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ford στη χώρα μας.

Οι τιμές του νέου Ford Explorer στην ελληνική αγορά:

ΈκδοσηΤιμήΤιμή με Επιδότηση
Style, RWD 286 PS, 77 kWh€48.700€39.700
Style AWD 340 PS, 79 kWh€57.200€48.200
Premium RWD 286 PS, 77 kWh€51.400€42.400
Premium AWD 340 PS, 79 kWh€59.900€50.900


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube