Continental eTIS, το μέλλον στην ασφάλεια των ελαστικών

Continental eTIS, το μέλλον στην ασφάλεια των ελαστικών

Σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία, η ασφάλεια και η απόδοση αποτελούν βασικές προτεραιότητες για κάθε οδηγό. Και η Continental έχει και την ικανότητα αλλά και την τεχνογνωσία να προσφέρει κορυφαίες λύσεις στους πελάτες της.

Continental eTIS

Η Continental, πρωτοπόρος στις τεχνολογίες ελαστικών, φέρνει την επανάσταση στον τρόπο παρακολούθησης των ελαστικών με το electronic tire information system (eTIS). Για να μιλήσουμε με αριθμούς, οι πιο πρόσφατες στατιστικές αποκαλύπτουν ότι το 40% των ξαφνικών βλαβών οφείλονται σε ανεπαρκώς φουσκωμένα ελαστικά, κάτι που μπορεί να αποφευχθεί με την κατάλληλη τεχνολογία.

Ο κορυφαίος κατασκευαστής ελαστικών και συστημάτων, Continental, έχει αναπτύξει καινοτόμες λύσεις που ενισχύουν την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα, προς όφελος της άνετης, απροβλημάτιστης και απολαυστικής οδηγικής εμπειρίας.

Προς αυτή τη κατεύθυνση, ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που προσφέρει η Continental είναι το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS). Που παρακολουθεί συνεχώς την πίεση, λαμβάνοντας σήμα από τον τροχό, ειδοποιώντας τον οδηγό μέσω του πίνακα οργάνων σε περίπτωση απόκλισης από τα ασφαλή επίπεδα που προτείνει ο εκάστοτε κατασκευαστής.

Η Continental με το eTIS συνεχίζει να προσφέρει λύσεις που αυξάνουν την ασφάλεια, την άνεση και την αποδοτικότητα των αυτοκινήτων σας

Continental eTIS

Τα ανεπαρκώς φουσκωμένα ελαστικά μπορούν να αυξήσουν την κατανάλωση καυσίμου έως και 4%,  μειώνοντας παράλληλα τη διάρκεια ζωής τους και αυξάνοντας τις εκπομπές CO₂.  Με την ενσωμάτωση του TPMS της Continental, μπορείτε να εξοικονομήσετε καύσιμα εύκολα και απλά, καθώς επίσης και να συνεισφέρετε στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του αυτοκινήτου σας.

Η τεχνολογία αυτή δεν περιορίζεται μόνο στην παρακολούθηση. Συνδέεται άμεσα με το σύστημα του αυτοκινήτου, ώστε να λαμβάνετε άμεσες και ξεκάθαρες ειδοποιήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διατηρείτε τα ελαστικά σας πάντα στη καλύτερη κατάσταση, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για ανεπιθύμητες βλάβες.

Η Continental όμως δεν σταματά εδώ. Το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφοριών ελαστικών δεν παρακολουθεί μόνο την πίεση, αλλά και το βάθος του πέλματος, τη φθορά και τη συνολική απόδοση του ελαστικού σε πραγματικές συνθήκες.  Οι ενσωματωμένοι αισθητήρες συλλέγουν δεδομένα και τα μεταφέρουν σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντάς σας να έχετε μια πλήρη και συνεχώς ενημερωμένη εικόνα των ελαστικών σας.

Continental eTIS

Στην ουσία, η παρακολούθηση βάθους πέλματος (Tread Depth Monitoring - TDM) μέσω της μηχανικής μάθησης και των δεδομένων που αποθηκεύονται στο cloud, επιτρέπει στους οδηγούς να γνωρίζουν πότε τα ελαστικά τους πλησιάζουν το τέλος της διάρκειας ζωής τους, μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων και προλαμβάνοντας την περιττή φθορά.

Η επεκτασιμότητα του eTIS καθιστά την εγκατάσταση του συστήματος εύκολη σε κάθε τύπο οχήματος, ανεξαρτήτως μεγέθους ή κατηγορίας. Παράλληλα, η Continental επενδύει στη σύνδεσή του με άλλες τεχνολογίες, διευκολύνοντας τη μελλοντική διασύνδεση με συστήματα car-to-car και car-to-infrastructure. Μεγιστοποιώντας έτσι τα επίπεδα ασφαλείας και το αίσθημα εμπιστοσύνης του οδηγού, που μπορεί να παραμένει συνεχώς ενημερωμένος για την κατάσταση των ελαστικών του.

Εκτός από την παρακολούθηση της πίεσης, η Continental προσφέρει και επιπλέον λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία του οδηγού. Ο Βοηθός Φουσκώματος Ελαστικών (Tire Filling Assistant) ενημερώνει μέσω οπτικών και ηχητικών σημάτων, όπως η ενεργοποίηση της κόρνας ή η ειδοποίηση από την συμβατή για smartphone εφαρμογή, όταν τα ελαστικά έχουν φτάσει στη σωστή πίεση. Προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την οδήγηση, αυξάνοντας παράλληλα τη διάρκεια της ζωής των ελαστικών.

Continental eTIS

Με τις νέες τεχνολογίες να διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην οδήγηση, το Continental Cloud συλλέγει δεδομένα από τους αισθητήρες και τα αποθηκεύει στο Cloud. Οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης της εταιρείας αναλύουν τα δεδομένα αυτά για να προσφέρουν στους οδηγούς πρόβλεψη για πιθανές βλάβες ή προβλήματα των ελαστικών πριν καν αυτά εμφανιστούν! Το αποτέλεσμα; Μειωμένος χρόνος αδράνειας του αυτοκινήτου και βελτιστοποιημένη συντήρηση.

Περίπου το 50% των βλαβών στα αυτοκίνητα οφείλονται σε προβλήματα με την μπαταρία. Ο Έξυπνος Αισθητήρας Μπαταρίας (IBS) παρακολουθεί την κατάστασή της σε πραγματικό χρόνο και ειδοποιεί τον οδηγό πριν τα προβλήματα κάνουν την εμφάνισή τους. Έτσι, αποφεύγετε ανεπιθύμητες στάσεις κατά την οδήγηση και εξασφαλίζετε απροβλημάτιστες μετακινήσεις για εσάς και την οικογένειά σας.

Συνολικά, η Continental δεσμεύεται να προσφέρει λύσεις που αυξάνουν την ασφάλεια, την άνεση και την αποδοτικότητα των αυτοκινήτων σας. Με τα καινοτόμα προϊόντα της, δεν βελτιώνετε μόνο τη δική σας οδηγική εμπειρία, αλλά συμβάλλετε και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, για ένα πιο καθαρό και πράσινο μέλλον.

Continental eTIS

Τα συστήματα της Continental δεν είναι απλώς καινοτόμα. Προσφέρουν μια σειρά από προηγμένες λειτουργίες που βοηθούν τους οδηγούς να διατηρούν τα ελαστικά τους σε άριστη κατάσταση. Από την παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών και την ειδοποίηση για αλλαγή σε χειμερινά ή θερινά ελαστικά, μέχρι την παρακολούθηση του φορτίου και του βάθους του πέλματος, προσφέρουν μια ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση των ελαστικών.

Επιλέξτε την Continental για να είστε πάντα μπροστά από τις εξελίξεις και να οδηγείτε με τη σιγουριά ότι η πιο προηγμένη τεχνολογία της εποχής βρίσκεται στη διάθεσή σας. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube