WRC: Όλοι θέλουν τη νίκη στον αγώνα της Ισπανίας [video]

WRC: Όλοι θέλουν τη νίκη στον αγώνα της Ισπανίας [video]

Καθοριστικές για την «υπόθεση τίτλος» οι μάχες στον μικτό αγώνα της Καταλωνίας

Επιστροφή στη δράση και μάλιστα σε έναν μικτό αγώνα έχει το πρόγραμμα του WRC.  Η Ισπανία είχε πάντα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον σαν αγώνας, ενώ τώρα, με τη μάχη για τον τίτλο να είναι ακόμη ανοικτή και την επιστροφή τυου Mikkelsen σε καθεστώς πλήρους εμπλοκής, αποκτά ακόμη μεγαλύτερο. 
 
Ο πρώην οδηγός της VW ήταν ο μόνος που είχε μείνει εκτός δράσης μετά την αιφνίδια αποχώρηση της ομάδας από το WRC, κάνοντας κάποιους αγώνες όποτε έβρισκε μπάκετ, πότε με τη Skoda (όπου πέτυχε και βάθρο στην κατηγορία του) και πότε με τη Citroen φέρνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα στον προηγούμενο μόλις αγώνα, αυτόν της Γερμανίας. 
 
Με νίκη θέλει να ξεκινήσει την καριέρα του στην Hyndai o Mikkelsen. Θα τα καταφέρει;
 
ΟΙ Γάλλοι τον ήθελαν, αλλά τον άφηναν στο «περίμενε», διότι και αυτούς τους έχει στο «περίμενε» ο Ogier, οπότε ο Mikkelsen πήρε την ευκαιρία, υπέγραψε για τους τρεις τελευταίους αγώνες της χρονιάς με τη Hyundai που κινήθηκε έξυπνα και μεθοδικά και στη συνέχει επέκτεινε τη συμφωνία αυτή για τα επόμενα δύο χρόνια. 
 
Τώρα αν οι.. Citroen-άδες έχασαν την ευκαιρία να πάρουν ένα νέο γρήγορο και ταλαντούχο οδηγό θα δείξει. Αν ο Ogier τελικά δεν φύγει από την M-Sport τότε το κοντέρ θα γράψει «Hyundai-Citroen 1-0». 

H Citroen πέτυχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στη Γερμανία δια χειρός Mikkelsen όμως. 
θα τα καταφέρει ο Meeke και η παρέα του στην Ισπανία; 
 
Σε ό,τι αφορά στον αγώνα αυτόν καθαυτόν, οι 17 βαθμοί που χωρίζουν τον Neuville από τον Ogier θεωρητικά δεν είναι μεγάλη διαφορά. Και λέμε θεωρητικά διότι ο τετράκις παγκόσμιος έχει αποδειχθεί φέτος ιδιαίτερα σταθερός, έχοντας πετύχει βάθρο σε επτά από τους δέκα μέχρι τώρα αγώνες και έχοντας επίσης γράψει «μηδέν εγκαταλείψεις». 
Γκαστόνε θα πουν κάποιοι και ίσως να μην διαφωνήσουμε, αλλά μήπως και η τύχη δεν είναι ένας παράγοντας που παίζει ρόλο στο WRC;
 
Στον αντίποδα ο Βέλγος έχει το κατά γενική ομολογία καλύτερο αυτοκίνητο, όμως τα έκανε μαντάρα σε Μόντε και Σουηδία, ενώ στη Φινλανδία και Γερμανία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα με αποτέλεσμα να βλέπει τις εξατμίσεις του Fiesta του Ogier
 
Αν η M-Sport χάσει φέτος το πρωτάθλημα των κατασκευαστών θα πρέπει κάποιοι
να κάνουν χαρακίρι... 
 
Ο τρίτος που (μαθηματικά τουλάχιστον) διεκδικεί τίτλο και θα παλέψει γι' αυτόν, είναι ο Tanak που έρχεται να ηθικό ακμαιότατο στην Ισπανία μετά τη νίκη του στη Γερμανία. Ο Εσθονός έχει αποδειχθεί στη διάρκεια της χρονιάς και γρήγορος και σταθερός και ώριμος πλέον για τα μεγάλα σαλόνια του WRC.
 
Iσπανία λοιπόν, μικτός αγώνας, που σημαίνει ότι την πρώτη ημέρα θα έχουμε χωμάτινες ειδικές και τις επόμενες δύο ασφαλτινές.
Έτσι η πρώτη ημέρα αναμένεται να είναι καθοριστική, αφού οι εκκινούντες πρώτοι θα είναι επιφορτισμένοι με τον άχαρο ρόλο του «καθαρισμού» των δρόμων, ενώ όποιος αποκτήσει διαφορά θα έχει το πλεονέκτημα της ασφάλτου της επόμενες μέρες.  
 
Το κέντρο του αγώνα θα είναι στην πόλη Salou όπου θα γίνει και η εκκίνηση αντί της Βαρκελώνης που την φιλοξενούσε μέχρι πέρυσι. Εναρκτήρια σούπερ ειδική δεν θα έχουμε, με το συνολικό μήκος του αγώνα να περιορίζεται στα μόλις 312 αγωνιστικά χιλιόμετρα. 
Επίσης έχουμε δύο καινούργιες ειδικές διαδρομές στο σκέλος του Σαββάτου και βέβαια την επιστροφή της Power Stage στην Santa Marina
 
Στην Τoyota ελπίζουν σε μια καλή εμφάνιση στην Ισπανία με τον Latvala να
δηλώνει ότι δεν τον φοβίζουν οι μικτές συνθήκες, ίσως μάλιστα και να τον ευνοούν. Οψώμεθα... 

 
Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας στην Ισπανία, αναλόγως αποτελέσματος μπορεί και να καθαρίσει σημαντικά το τοπίο σε ό,τι αφορά στη διακδίκηση του τίτλου, αλλά μπορεί και να κάνει θρίλερ τους επόμενους δύο. 
Σημαντικός από κάθε άποψη λοιπόν και περιμένουμε με αγωνία να δούμε τις μάχες. 

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον περυσινό αγώνα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube