WRC: Ματαιώνεται το Ράλι της Κίνας

WRC: Ματαιώνεται το Ράλι της Κίνας

Εξαιτίας καταστροφών στις ειδικές λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Η FIA και ο επίσημος promoter του WRC παρέλαβαν το επίσημο πλέον αίτημα των διοργανωτών του Ράλι Κίνας (8-11 Σεπτεμβρίου) με το οποίο τους ζητούν τη ματαίωση του 10ου γύρου του WRC. 

Η Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας της Κίνας (CAMF) αναφέρουν πως έχουν γίνει τεράστιες καταστροφές στην περιοχή που θα φιλοξενούσε τον αγώνα από τις καταρρακτώδεις βροχές που την έπληξαν τον τελευταίο καιρό και οι οποίες έγιναν αιτία χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν ακόμη και ολόκληρα χωριά στην περιοχή γύρω από το  Huairou, κοντά στο Πεκίνο, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο της FIA αλλά και εκπρόσωποι του promoter επισκέφθηκαν την περιοχή και διαπίστωσαν σε συνεργασία με την CAMF πως είναι αδύνατον στο χρονικό διάστημα που απομένει έως την διεξαγωγή του αγώνα να έχουν γίνει οι απαραίτητες επισκευές στους δρόμους για να γίνει ο αγώνας με ασφάλεια. 



Ετσι ο αγώνας που ήταν ο 10ος στο φετεινό καλαντάρι ματαιώνεται, την ώρα που η FIA ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να αντικατασταθεί από κάποιον άλλον, γεγονός που σημαίνει πως το πρωτάθλημα του 2016 θα ολοκληρωθεί με 13 συνολικά αγώνες. 

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από τις ομάδες οι οποίες δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη στείλει κοντέϊνερς στην Κίνα, ενώ ουδείς τις έχει πληροφορήσει τι ακριβώς θα γίνει με πολλά από τα έξοδα του αγώνα που έχουν προπληρωθεί (πχ αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, κτλ) και αν τελικά θα αποζημιωθούν γι’ αυτά ή όχι. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube