Ράλι Πορτογαλίας: Νίκη για τον Ogier

Ράλι Πορτογαλίας: Νίκη για τον Ogier

Ο Sebastien Ogier πήρε την 5η νίκη της καριέρας του σε πορτογαλικό έδαφος και διεύρυνε το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα.

Ο Sebastien Ogier με το Ford Fiesta της M-Sport πήρε τη νίκη στο Ράλι Πορτογαλίας και αύξησε το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα Οδηγών.

Ο Γάλλος πέτυχε την 5η νίκη της καριέρας του στον συγκεκριμένο αγώνα, ισοφαρίζοντας τον μεγάλο Φιλανδό Markku Alen. Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος επικράτησε με διαφορά 15,6” από τον δεύτερο Thierry Neuville με το Hyundai i20 WRC. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Dani Sordo, 46,1” μακριά από την κορυφή.

Ο Ogier ξεκίνησε τη μέρα με μια 4η θέση στην Fafe, πρώτη Ε.Δ. της ημέρας, και την πρώτη θέση στη 2η Ε.Δ. Και έφτασε τη διαφορά στα 19,6". Ένιωθε καλά με τον ρυθμό του, ενώ αυτή τη φορά δεν είχε κανένα απρόοπτο τεχνικό πρόβλημα ή οδηγικό λάθος. Ο Neuville δεν πήρε ρίσκα κυνηγώντας το θαύμα, προτιμώντας να αντιμετωπίσει το πρώτο πέρασμα από την Fafe ως δοκιμή για την μεσημεριανή Power Stage. Από το βράδυ του Σαββάτου ο Neuville έλεγε ότι "κανείς δεν κέρδισε τον Ogier ξεκινώντας την Κυριακή 16" πίσω. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι. Να τσεκάρουμε τις σημειώσεις μας και να φυλάξουμε λάστιχα για να επιτεθούμε στην Power Stage".

O Dani Sordo έκανε τον δεύτερο χρόνο στην Ε.Δ. Luilhas για να κόψει τις όποιες βλέψεις του Ott Tanak για το βάθρο. Η διαφορά πήγε στο μισό λεπτό και ο Εσθονός ήταν ένας ακόμη που φύλαξε λάστιχα και δυνάμεις για την Power Stage και τους έξτρα βαθμούς. "Ο ρυθμός μου δεν ήταν καλός" παραδέχτηκε ο Εσθονός, αλλά δεν εννοούσε αυτό που καταλαβαίνει κανείς με την πρώτη ανάγνωση. "Νόμιζα ότι πήγαινα συντηρητικά αλλά τελικά ήμουν πιο γρήγορος από όσο έπρεπε". Παρόλα αυτά ο Ott Tanak κέρδισε την τελευταία τηλεοπτική Power Stage και πήρε τους πέντε πόντους. Τέσσερις πήρε από την Power Stage ο Neuville, τρεις ο Evans, δύο ο Lappi και έναν ο Ogier.

Ο Jari-Matti Latvala πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο για να ενυδατωθεί ο οργανισμός του μετά από ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε με το στομάχι. Ο Φιλανδός ένιωσε πολύ καλύτερα σήμερα το πρωί και ήταν τυχερός που απέφυγε τελικά μια επαφή με ένα τοιχίο στο ασφάλτινο κομμάτι της Fafe, ενώ είχε και μισό τετακε στην Luilhas. Ο Hayden Paddon με το Hyundai i20 WRC είχε γρήγορο ρυθμό την Κυριακή, κερδίζοντας την Fafe, αλλά τόσο αυτός όσο και ο Meeke με το Citroen C3 έχασαν χρόνο με τετακε στην Luilhas.

Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube