Ράλι Ουαλίας: Ο Ogier γρήγορος αλλά και τυχερός

Ράλι Ουαλίας: Ο Ogier γρήγορος αλλά και τυχερός

Ο Sebastien Ogier κράτησε άνετα την πρώτη θέση, παρότι του έσπασε το ημιαξόνιο στο τέλος της 8ης ειδικής.

Ο Ogier αύξησε τη διαφορά του από τους άλλους, αν και αντιμετώπισε την ίδια βλάβη στη μετάδοση που είχε καταστρέψει τους δύο team-mates του στη VW.

O Γάλλος είχε εκφράσει ανησυχία για τη μετάδοση του Polo στο τέλος του πρωινού κύκλου ειδικών, καθώς ο Andreas Mikkelsen είχε ένα σπασμένο ημιαξόνιο που του κόστισε άπειρο χρόνο. Όμως ο Ogier δεν φάνηκε να έχει πρόβλημα αφού κυριάρχησε στις δύο πρώτες απογευματινές ειδικές.

Ο Γάλλος ήταν ξανά ο ταχύτερος στην Ε.Δ.7 και δεύτερος στην Ε.Δ.8, στο τέλος της οποίας όμως του έσπασε το ημιαξόνιο. «Είμαι χαρούμενος που τελείωσε η μέρα διότι νομίζω ότι το ημιαξόνιό μου έσπασε πριν λίγο», δήλωσε ο Ogier στον τερματισμό της ειδικής.

Έφτασε πάντως στο σέρβις χωρίς προβλήματα, κλείνοντας τη μέρα 37,3” μπροστά από τον Ott Tanak, αφού κέρδισε τις 5 από τις 8 ειδικές της ημέρας.

Ο Tanak είχε κερδίσει την και την 4η ειδική το πρωί, αλλά δεν μπόρεσε να επαναλάβει την επίδοση το απόγευμα κι έμεινε πίσω σε μια μοναχική 2 η θέση. Ο Εσθονός έκανε κάποια ταχύτερα split, όμως επέλεξε να μη ζορίσει το Fiesta του που έλεγε ότι είχε μια «χαλαρή αίσθηση» πίσω αριστερά – αν και οι μηχανικοί δεν βρήκαν τίποτε στο σέρβις. Ως εκ τούτου δεν μπόρεσε να επωφεληθεί από το πρόβλημα του Ogier στην Ε.Δ.8, αλλά αντίθετα έχασε περισσότερο χρόνο με ένα σκασμένο λάστιχο στο τέλος της ειδικής.

O Latvala είχε ανέβει στην θέση στο τέλος του πρωινού κύκλου και εδραίωσε τη θέση του στις δύο πρώτες απογευματινές ειδικές, αλλά του έσπασε κι αυτού το ημιαξόνιο στην προτελευταία ειδική κι έμεινε πίσω. Κατάφερε όμως, όπως κι ο Mikkelsen, να ολοκληρώσει την ημέρα.

Η ατυχία του Φιλανδού προώθησε τον Kris Meeke στην θέση, πριν τον περάσουν οι Thierry Neuville και Hayden Paddon με τα δύο Hyundai.

O Neuville έκανε τον πρώτο χρόνο στην Ε.Δ.8, περνώντας τους Meeke και Paddon, και τώρα είναι 3,8” μπροστά από τον Νεοζηλανδό team-mate του, στη σκληρή μάχη που μαίνεται για την 3η θέση στον αγώνα.

Ο Dani Sordo είναι 6ος, αλλά αρκετά πίσω από τα άλλα δύο Hyundai. Στην θέση, μισό λεπτό πιο πίσω, ο Mads Ostberg με το M-Sport Fiesta.

O Craig Breen ήταν ένας ακόμα από τους πρωτοπόρους που είχαν πρόβλημα το απόγευμα. Τούμπαρε το Citroen DS3 στην 5η ειδική κι εγκατέλειψε. Είναι πάντως καλά, όπως και ο συνοδηγός του, ο Scott Martin.

H ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

ΘΕΣΗ

ΟΔΗΓΟΣ

ΑΥΤ/ΤΟ

ΧΡ./ΔΙΑΦ.

1

Sebastien Ogier, J.Ingrassia

Volkswagen

1h44m31.2s

2

Ott Tanak, R.Molder

Ford

37.3s

3

Thierry Neuville, N.Gilsoul

Hyundai

1m09.0s

4

Hayden Paddon, J.Kennard

Hyundai

1m12.8s

5

Kris Meeke, P.Nagle

Citroen

1m14.8s

6

Dani Sordo, M.Marti

Hyundai

2m07.2s

7

Mads Ostberg, O.Floene

Ford

2m37.3s

8

Jari-Matti Latvala, M.Anttila

Volkswagen

3m43.6s

9

Stephane Lefebvre, G.de Turckheim

Citroen

4m21.6s

10

Esapekka Lappi, J.Ferm

Skoda

4m55.0s

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube