Ράλι Κορσικής: Τριπλή μάχη για τη δεύτερη θέση

Ράλι Κορσικής: Τριπλή μάχη για τη δεύτερη θέση

Ο Sebastien Ogier είναι πολύ μπροστά, αλλά πίσω του γίνεται μάχη ανάμεσα στους Neuville, Mikkelsen και Latvala.

O Sebastien Ogier εδραιώθηκε στην πρώτη θέση του Γύρου της Κορσικής σήμερα το πρωί, ενώ πίσω του γίνεται μάχη για τη 2η θέση ανάμεσα σε τρεις οδηγούς.

Στην Ε.Δ.5, την πρώτη του πρωινού κύκλου, ο team-mate του Γάλλου, Andreas Mikkelsen, έκανε το δεύτερο χρόνο, περνώντας το τρίτο VW Polo του Jari-Matti Latvala και ανεβαίνοντας στην 3η θέση πίσω από τον Thierry Neuville με το Hyundai (φωτ. επάνω).

Στη συνέχεια ο Νορβηγός έκανε πρώτο χρόνο στην Ε.Δ.6, μαζί με τον Ogier, μειώνοντας τη διαφορά του από τον Neuville στα μόλις 5,4”.

Αντίθετα, ο Latvala είχε και πάλι δυσκολίες. Έπεσε 14,8” πίσω από τον Mikkelsen στο τέλος του πρωινού κύκλου, όμως εξακολουθεί να είναι μέσα στη μάχη για τη 2η θέση.

Με τον πρώτο χρόνο που έκανε στην Ε.Δ.6, ο Ogier εδραιώθηκε στην κορυφή, έχοντας μια διαφορά 53,6” από τον Neuville. Ο Γάλλος της VW κόλλησε για λίγο σε μια φουρκέτα της E.Δ.5, αλλά ρεφάρισε στη συνέχεια κι έκανε τον 3ο χρόνο. Αυτό ήταν και το μόνο πρόβλημα του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Αν και φαινόταν ότι ο Mikkelsen θα έπαιρνε την πρώτη πρωινή ειδική, ο Kris Meeke, που ξεκινούσε αργότερα, έκανε έναν απίστευτο χρόνο, 17” καλύτερο από του Νορβηγού, ανεβαίνοντας έτσι στην θέση.

Χθες ήταν 2ος γενικής πίσω από τον Ogier, πριν ένα σκασμένο λάστιχο του κοστίσει πάνω από 2 λεπτά. Στη δεύτερη ειδική όμως, σήμερα το πρωί, έφυγε στην πρώτη στροφή και χτύπησε σε δέντρο, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Ο Βορειοϊρλανδός απέδωσε την έξοδο σε μια λάθος διόρθωση που είχε κάνει στις σημειώσεις του.

Ο team-mate του Meeke στη Citroen, o Craig Breen, συνέχισε την καλή του εμφάνιση, στο έκτο μόλις αγώνα του με κορυφαίο αυτοκίνητο. Εδραίωσε την 5η θέση του μπροστά από το Hyundai του Hayden Paddon, ενώ ο επίσης νέος οδηγός της M-Sport, o Eric Camilli, παρέμεινε σταθερός σε χρόνους και κρατάει την 7η θέση με το Fiesta του.

O Dani Sordo, με το τρίτο Hyundai, ανέβηκε στην 8η θέση μετά την έξοδο του Meeke. Ο Ισπανός είχε χάσει πάνω από δύο λεπτά χθες όταν σταμάτησε μέσα σε ειδική για να αλλάξει ένα σκασμένο λάστιχο.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ (Ε.Δ.5 &6):

Θέση

Πλήρωμα

Αυτ/το

Χρ./Διαφ.

1

Sebastien Ogier, J.Ingrassia

Volkswagen

2h32m12.8s

2

Thierry Neuville, N.Gilsoul

Hyundai

53.6s

3

Andreas Mikkelsen, A.Jager

Volkswagen

59.0s

4

Jari-Matti Latvala, M.Anttila

Volkswagen

1m13.8s

5

Craig Breen, S.Martin

Citroen

1m30.7s

6

Hayden Paddon, J.Kennard

Hyundai

2m10.1s

7

Eric Camilli, B.Veillas

Ford

2m57.2s

8

Dani Sordo, M.Marti

Hyundai

2m59.1s

9

Elfyn Evans, C.Parry

Ford

3m48.8s

10

Mads Ostberg, O.Floene

Ford

3m56.2s

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube