Ράλι Αυστραλίας: Αντίο με νίκη για την VW, δια χειρός Mikkelsen [video highlights]

Ράλι Αυστραλίας: Αντίο με νίκη για την VW, δια χειρός Mikkelsen [video highlights]

O Andreas Mikkelsen αξιοποίησε την τελευταία ευκαιρία στο τιμόνι του VW Polo παίρνοντας μία νίκη που ενδεχομένως να τον βοηθήσει στην αναζήτηση του επόμενου μπάκετ.

Ο Andreas Mikkelsen κράτησε την ψυχραιμία του και νίκησε στο Ράλι Αυστραλίας, στην τελευταία εμφάνιση της Volkswagen στο WRC. Η νίκη αυτή ίσως παίξει ρόλο, καθώς, μετά την ανακοίνση αποχώρησης της γερμανικής ομάδας, οι τρεις οδηγοί της VW αναζητούν μπάκετ για να συνεχίσουν την καριέρα τυος. Και τα πιθανά σενάρια είναι πολλά.

Ο Νορβηγός οδηγούσε τον αγώνα από την πρώτη Ειδική, αλλά δέχτηκε μεγάλη πίεση από τον Sebastien Ogier, ενώ και ο Hayden Paddon της Hyundai, η οποία αποχαιρέτησε με ιδιαίτερο τρόπο την VW, ήταν μια διαρκής απειλή. Ο Mikkelsen ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος με διαφορά μολις 2” μπροστά από τον ομόσταυλό του παγκόσμιο πρωταθλητή. Και ήταν αποφασισμένος για μια μεγάλη μάχη. Στην πορεία, οι διώκτες του τον διευκόλυναν με τα λάθη τους.

Ο Ogier, o οποίος δέχτηκε πολλές ερωτήσεις για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μετά την αποχώρηση της VW, έκανε τετακέ στην 20η Ε.Δ. και έτσι η διαφορά από τον Mikkelsen άνοιξε στα 20 και πλέον δευτερόλεπτα. Ο Paddon χτύπησε στο ανάχωμα στην άκρη του δρόμου και κατέστρεψε τον πίσω αριστερό τροχό του. Ο Mikkelsen έκανε το καθήκον του κερδίζοντας την 21η Ε.Δ. και μετά οδήγησε υπεύθυνα, συντηρητικά, χωρίς λάθη για να φέρει το αυτοκίνητο στον τερματισμό και να νικήσει με διαφορά 14,9”.

«Ήταν το ιδανικό φινάλε στη σεζόν», δήλωσε ο Mikkelsen. «Δεν είχα κάτι να χάσω. Μονομαχήσαμε με τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και νικήσαμε ξεκάθαρα και δίκαια, στις ίδιες συνθήκες. Απλώς, είναι κρίμα να ξέρεις ότι αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας για την ομάδα και το αυτοκίνητο.

Το λάθος του Ogier, ο οποίος κέρδισε την Powerstage, δεν επηρέασε την θέση του στον αγώνα. Αντίθετα ο Paddon με το δικό του λάθος έπεσε από την 3η θέση στην 5η, πίσω από τα άλλα δύο Hyundai. Στην συνέχεια κατάφερε να περάσει τον Sordo για την 4η θέση αλλά ο Neuville κράτησε άνετα την 3η. Η οποία, σε συνδυασμό με τους δύο βαθμούς της 2ης θέσης στην Powerstage, έδωσε στον Βέλγο την 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, μπροστά από τον Mikkelsen.

Πίσω από τα τρία Hyundai, στην 6η θέση βρέθηκε ο Mads Ostberg, χωρίς να απειλεί ή να απειλείται. Αυτό ήταν και το μόνο Fiesta της M-Sport που τερμάτισε, μετά την τούμπα του Eric Camilli το πρωί της τελευταίας μέρας. Το λάθος του Γάλλου έδωσε στον Ott Tanak της D-MACK την 7η θέση. Ο Esapekka Lappi πήρε την 8η θέση, κυριάρχησε απόλυτα στην κατηγορία WRC2 με τα αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 και πήρε τον σχετικό τίτλο.

Το τρίτο VW Polo του Jari-Matti Latvala βρέθηκε στην 9η θέση. Μετά το λάθος το πρωί της πρώτης μέρας, όταν γλίστρησε πάνω σε μια γέφυρα και έσπασε την πίσω αριστερή ανάρτηση, λίγα μόλις μέτρα μετά την εκκίνηση της πρώτης Ειδικής.  

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube