Ο Ogier μένει στην M-Sport: Πώς φτάσαμε στη συμφωνία

Ο Ogier μένει στην M-Sport: Πώς φτάσαμε στη συμφωνία

Οι πρώτες δηλώσεις - Ποιος θα είναι ο τρίτος οδηγός της ομάδας

Λίγες εβδομάδες πριν, το μέλλον του Ogier στο WRC έμοιαζε αμφίβολο με τον ίδιο τον Γάλλο να αφήνει ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το άθλημα, τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν. 
 
Η αλήθεια είναι ότι παρά το γεγονός ότι ο Ogier με τα χρώματα της M-Sport κατέκτησε τον πέμπτο του τίτλο, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι δηλώσεις του δεν φωτογράφιζαν έναν ευτυχισμένο οδηγό, ενώ πολλές φορές είχαν ακουστεί δια στόματός του γκρίνιες και για το αυτοκίνητο. 
Ωστόσο, κάτι οι ατυχίες-λάθη της Hyundai, κάτι η εμπειρία του, κάτι που η Citroen που δεν ήταν τόσο ανταγωνιστική όσο θα ήθελαν όλοι (και οι Γάλλοι πολύ περισσότερο), ο Ogier έφτασε να πανηγυρίζει πρωτάθλημα και ο Malcolm Wilson να πλέει σε πελάγη ευτυχίας
 
Σε πελάγη ευτυχίας Ogier και Wilson
 
Στο περιθώριο όμως ο Γάλλος μιλούσε καιρό τώρα με άλλες ομάδες και κυρίως με τη Citroen για ενδεχόμενη μετακίνησή του στο γαλλικό στρατόπεδο. 
Η δουλειά χάλασε και όπως λένε οι κακές γλώσσες χάλασε για τα λεφτά. Ίσως ο Ogier να ζητούσε πολλά, ίσως η Citroen να μην καιγόταν τόσο να τον αποκτήσει ώστε να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη. 
 
Κάπου εκεί ο Wilson κραδαίνοντας τον τίτλο πίεζε τη Ford να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην M-Sport, όπερ και εγένετο. 
Ο Ogier ωστόσο έδειχνε αναποφάσιστος μέχρι χθες βράδυ, Τρίτη 28 Νοεμβρίου, όταν και επισήμως ανακοινώθηκε ότι θα μείνει στην ομάδα για το 2018. 
Χρόνο-χρόνο το πάει ο Γάλλος και αυτό έχει τη σημασία του, αλλά προς το παρόν δεν είναι το ζητούμενο...
 
Στην M-Sport έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν: Ο Ogier μένει, η Red Bull θα συνεχίσει να τον υποστηρίζει, ο Elfyn Evans θα είναι ο δεύτερος οδηγός και ο Tanak θα είναι πλέον πονοκέφαλος για τον Latvala. 
O Γάλλος στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας έκανε μια αναδρομή στο 2017 μιλώντας για μια εξαιρετική χρονιά, είπε ότι θέλει να εξακολουθήσει να είναι μέλος της ομάδας και τον επόμενο χρόνο και πως θα κάνει τα πάντα για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις το 2018. Τα τυπικά δηλαδή... 
 
Ο Evans μόλις υπέγραψε για το 2018 
 
Πιο ενθουσιώδης (και δικαιολογημένα) εμφανίστηκε ο Ουαλός ο οποίος βρέθηκε στη θέση του δεύτερου οδηγού της ομάδας μετά την αποχώρηση του Tanak, τη νίκη του στη Βρετανία και τις δεύτερες θέσεις σε Αργεντινή και Φινλανδία. Δήλωσε ευτυχής λοιπόν και έτοιμος να επιστρέψει και να πολεμήσει στο Μόντε αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες. Θα εργαστούμε σκληρά στις διακοπές των Χριστουγέννων για να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι και ο στόχος θα είναι να αξιοποιήσουμε την επιτυχία του τρέχοντος έτους, είπε ο 28χρονος Ουαλός. 
 
Και οι δύο οδηγοί υπέγραψαν και τυπικά τα συμβόλαιά τους μπροστά στα 240 άτομα που αποτελούν το δυναμικό της M-Sport στη διάρκεια της γιορτής που οργανώθηκε στο Dovenby Hall για την κατάκτηση του τίτλου. Εκεί ήταν και ο Tanak στην τελευταία του εμφάνιση στην ομάδα
 
Ήταν όλοι εκεί και ο απερχόμενος Tanak βεβαίως 
 
Από την πλευρά του ο Wilson δήλωσε πως η M-Sport θα κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί τους τίτλους των οδηγών και των κατασκευαστών, αλλά αναγνώρισε ότι η δουλειά  δεν θα είναι εύκολη. Στόχος μας είναι -είπε - η συνεχής ανάπτυξη την επόμενη χρονιά, όμως πρέπει να ξέρουμε πως οι αντίπαλοί μας δεν έχουν μείνει στάσιμοι και με τα χέρια σταυρωμένα και γι' αυτό περιμένω ακόμη πιο σκληρές μάχες στις ειδικές του 2018. 
Όσο για τον Ogier είπε χαρακτηριστικά πως «μας είπε τι θέλει και εμείς κάναμε τα πάντα για του το προσφέρουμε». 
 
Σε ό,τι αφορά στο τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας εξελίξεις και ειδήσεις αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες. Τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο είναι αυτά των  Teemu Suninen και Pontus Tidemand όμως τίποτα ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» έτσι ώστε να είναι ανακοινώσιμο. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube