Έτοιμη να αποσυρθεί η Volkswagen από το WRC;

Έτοιμη να αποσυρθεί η Volkswagen από το WRC;

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Volkswagen θα αποχωρήσει από το WRC όπως η Audi από το WEC.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Volkswagen είναι έτοιμη να αποσυρθεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, ακολουθώντας μία στρατηγική παρόμοια με αυτή της Audi, η οποία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την αποχώρησή της από το WEC.

Ενώ ο Γερμανός κατασκευαστής πανηγύρισε με νίκη Ogier στην Ουαλία τον τέταρτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο στο WRC, οργιάζουν οι φήμες που τροφοδοτούνται από πληροφορίες στο εσωτερικό της ομάδας περί διακοπής του προγράμματος. Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στο Wolfsburg, σε μια σύσκεψη υψηλόβαθμων στελεχών στα κεντρικά της εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα η Audi αποχώρησε ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το WEC μετά από 18 χρόνια επιτυχιών για να εστιάσει στην Formula E. Και ζήτησε η απόφασή της αυτή να αξιολογηθεί στο πλαίσιο των συνθηκών της εποχής κα των συνεπειών του σκανδάλου dieselgate. Για το VW Group το κόστος του σκανδάλου (αποζημιώσεις, ανακλήσεις και επισκευές εκατομμυρίων οχημάτων, κ.λπ) επιβάλλει την μείωση άλλων εξόδων. Μεταξύ αυτών μπορεί να είναι  και τα ακριβά αγωνιστικά προγράμματα, παρότι σε παλαιότερη ανακοίνωση είχε αναφερθεί ότι το μέλλον της VW στο WRC είναι ασφαλές.

Από την άλλη είναι και το marketing που αλλάζει στόχευση. Καθώς η εταιρεία στο μέλλον θα εστιάσει στην ηλεκτροκίνηση, δεν την εξυπηρετεί στην προώθηση των προϊόντων της η συμμετοχή σε μορφές αγώνων με θορυβώδεις βενζινοκινητήρες, με όχι και τόσο «πράσινο» προφίλ. Μπορεί όμως να στραφούν σε άλλες μορφές αγώνων. Η VW ήταν από τις εταιρείες που πίεσαν για την δημιουργία κατηγορίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην σειρά Global Rallycross. Και πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα περιληφθεί στο πρωτάθλημα, απο του χρόνου κιόλας. Η VW ήδη εμπλέκεται και στους δύο θεσμούς rallycross (World RX και Global Rallycross) μέσω δορυφορικών ομάδων.  

Ο αγωνιστικός διευθυντής της VW, Sven Smeets, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες και το μέλλον της ομάδας του στο WRC. «Δεν συμμετείχα στην απόφαση που ελήφθη για την Audi, φυσικά», δήλωσε ο Smeets. «Τα έμαθα όταν τα μάθατε και εσείς. Δεν ξέρω τι συμβαίνει μέσα στην Audi. Στη Γερμανία οι φήμες σχετικά με το μέλλον της VW στο WRC άρχισαν να κυκλοφορούν αμέσως μετά την ανακοίνωση αποχώρησης της Audi από το WEC».

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η VW θα δώσει στο πρόγραμμα παράταση ζωής 12 μηνών ακόμη, πριν το λήξει, όπως έκανε και πέρσι, στον απόηχο του σκανδάλου dieselgate.

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube