Είναι επίσημο: Ο Loeb επιστρέφει στο WRC!

Είναι επίσημο: Ο Loeb επιστρέφει στο WRC!

Σε ποιους αγώνες θα τρέξει - Με δύο αυτοκίνητα η Citroen στο πρωτάθλημα του 2018

H Citroen ανακοίνωσε και επίσημα το πώς ακριβώς θα τρέξει το 2018 και το πρόγραμμά της περιλαμβάνει και τη συμμετοχή του Leob στο μπάκετ του C3 WRC. 
 
Ο Γάλλος εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα αγωνιστεί σε τρεις αγώνες και συγκεκριμένα στο χωμάτινο Μεξικό (8-11 Μαρτίου), στην ασφάλτινη Κορσική (5-8 Απριλίου) και στη μικτή Ισπανία (25-28 Οκτωβρίου), έχοντας στο δεξί μπάκετ τον Daniel Helena.
 
Oι φήμες για την επσιτροφή του Loeb άρχισαν όταν η ομάδα του έδωσε για δοκιμή του C3 WRC, τόσο σε άσφαλτο όσο και σε χώμα. 
Ο ίδιος μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του δήλωσε ευτυχής τονίζοντας πως «Η γεύση που έχω από τη συμμετoχή μου στο WRC εδεν συγκρίνεται με καμία άλλη εμπειρία από άλλους αγώνες. Ετσι, η ιδέα να οδηγήσω ένα νέας γενιάς αυτοκίνητο είναι συναρπαστική. Και γίνεται ακόμη καλύτερη αφού αυτό θα γίνει με την ομάδα με την οποία σημειώσαμε τόσες νίκες και επιτυχίες στο παρελθόν». 
 
Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής συμπλήρωσε ότι  ξέρει πολύ καλά πως τα χρόνια της αποχής του από το θεσμό δεν του δίνουν τη δυνατότητα να κυνηγήσει την απόλυτη διάκριση. Θέλω να απολαύσω τη συμμετοχή μου είπε. Διάλεξα την Κορσική γιατί θεωρώ τον ασφάλτινο αυτόν αγώνα καθοριστικό, ενώ το Μεξικό γιατί έχω πολύ καλές αναμνήσεις από εκεί. Επίσης ο μικτός αγώνας της Ισπανίας μου φαίνεται πολύ ελκυστικός είπε. 
 
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Citroen Racing, είπε ότι ο Kris Meeke θα λάβει μέρος και στους δεκατρείς αγώνες του 2018, ενώ ο Craig Breen στους δέκα που δεν θα αγωνιστεί ο Loeb
Επομένως και σε αντίθεση με άλλες ομάδες, η Citroen θα τρέχει το 2018 με δύο αυτοκίνητα. 
O Khalid Al Qassimi θα κάνει κάποιους επιλεγμένους αγώνες με ένα τρίτο αυτοκίνητο, ενώ ο Stephane Lefebvre θα λάβει μέρος στο WRC2 οδηγώντας το νέο Citroen C3 R5.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube