Η ζωή ενός μηχανικού στο WRC [video]

Η ζωή ενός μηχανικού στο WRC [video]

Ένα video της Hyundai δείχνει με χιουμοριστικό τρόπο πώς νομίζουν οι άλλοι ότι είναι η ζωή ενός μηχανικού στο WRC, και πώς πράγματι είναι.

Ορισμένες φορές δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με κάποια προβεβλημένα επαγγέλματα. Συμβαίνει συχνά αυτό που φαντάζεται κανείς για κάποιον που εργάζεται μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας να απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, για τους διάσημους ηθοποιούς ή τους super stars αθλητές, φανταζόμαστε έναν κόσμο γεμάτο δράση, έντονες στιγμές, συγκινήσεις, εκδηλώσεις θαυμασμού και λατρείας. Το ίδιο πάνω κάτω και για τους οδηγούς αγώνων. Και αποφεύγουμε να βάλουμε στο μυαλό μας τις άχαρες στιγμές της αποτυχίας, της μοναξιάς, της αμφισβήτησης από τον Τύπο, τις ανασφάλειές τους, τον κίνδυνο.

Όταν τώρα μιλάμε για τους μηχανικούς στην F1 ή στο WRC, οι οποίοι εργάζονται μπροστά στις κάμερες και εκτίθενται για τα λάθη τους αλλά ταυτόχρονα ζουν στην ανωνυμία, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Για αυτούς, πέρα από τα ταξίδια και τις στιγμές της δράσης, άσχετα από την χαρά της νίκης και την στιγμή της σαμπάνιας, υπάρχουν άπειρες ώρες σκληρής, δύσκολης, πνευματικής και χειρονακτικής δουλειάς. Ατέλειωτες ώρες βαρετής ρουτίνας στην προετοιμασία, το πακετάρισμα, την μεταφορά και το στήσιμο τόνων εξοπλισμού. Ένα μικρό χωριό που στήνεται, γκρεμίζεται και ξαναστήνεται στον επόμενο προορισμό. Και ταυτόχρονα, έχουν να φροντίσουν τα αυτοκίνητα που οι οδηγοί μπορεί να έχουν κάνει «βιολί» μέσα στην Ειδική.

Στο μεταξύ, το περιβάλλον, ανάλογα με την σχέση που έχουν, έχει και μια διαφορετική εικόνα για το τι κάνει ο άνθρωπος τους όταν λείπει στη δουλειά. To video της Hyundai δείχνει με χιουμοριστικό τρόπο αναδεικνύει ακριβώς αυτό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube