Αρκετά σοβαρός ο τραυματισμός των Lefebvre και Moreau

Αρκετά σοβαρός ο τραυματισμός των Lefebvre και Moreau

Το πλήρωμα του PH Citroen θα παραμείνει στο νοσοκομείο για θεραπεία μετά το ατύχημα στο Ράλι Γερμανίας.

Το Ράλι Γερμανίας διακόπηκε σήμερα το μεσημέρι αφού ο Stephane Lefebvre και ο συνοδηγός του Gabin Moreau τραυματίστηκαν σε ατύχημα στην περιβόητη ειδική Panzerplatte.

Ένα tweet από τον λογαριασμό του Lefebvre έλεγε ότι και οι δύο αγωνιζόμενοι είχαν τις αισθήσεις τους αλλά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Το Citroen DS3 της PH Sport βγήκε από το δρόμο στο 12ο χιλιόμετρο της διαβόητης ειδικής σε στρατιωτικό πεδίο ασκήσεων, ενώ ήταν στην 6η θέση της γενικής κατάταξης.

Η ειδική διακόπηκε για να μεταβούν στο σημείο οι γιατροί, ενώ οι επόμενοι αγωνιζόμενοι στάλθηκαν κατευθείαν στο μεσημεριανό σέρβις.

Ανακοίνωση τη οργανώτριας ADAC έλεγε: «Κατά τη διάρκεια του Ράλι Γερμανίας, συνέβη ατύχημα στην Ε.Δ.10. Το αυτοκίνητο με το Νο.10 βγήκε από το δρόμο. Ο οδηγός κι ο συνοδηγός τραυματίστηκαν. Το ιατρικό προσωπικό μετέβη επιτόπου και παρέσχε βοήθεια. Δεν αναμίχθηκαν θεατές στο ατύχημα».

Επόμενη ανακοίνωση ανέφερε: «Ο οδηγός και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου Νο.10 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο κι εξετάστηκαν μετά το ατύχημά τους στην Ε.Δ.10. Η εξέταση αποκάλυψε κατάγματα και εσωτερικούς τραυματισμούς, οπότε θα πρέπει να παραμείνουν για θεραπεία. Σύμφωνα με τους γιατρούς δεν απειλείται η ζωή τους».

Ο Lefebvre συμμετέχει στο μειωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα της Citroen φέτος, καθώς αυτός και ο Craig Breen αξιολογούνται για ένταξη στην εργοστασιακή ομάδα του χρόνου, δίπλα στον Kris Meeke.

To Ράλι Γερμανίας δεν ήταν στο πρόγραμμα της ημι-εργοστασιακής ομάδας Abu Dhabi Citroen, αλλά η PH κατέβασε τον Lefebvre ως ιδιωτική συμμετοχή.

Στο μεταξύ το Ράλι Γερμανίας συνεχίζεται, ο Sebastien Ogier έχει ξεφύγει σχεδόν 20” από τον Andreas Mikkelsen ενώ ο Ott Tanak έχει εγκαταλείψει από εναλλάκτη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube