Αλλάζει ο κανονισμός για τη σειρά εκκίνησης

Αλλάζει ο κανονισμός για τη σειρά εκκίνησης

Επανέρχεται αυτός που ίσχυε το 2014 και προτιμούσε ο Sebastien Ogier.

Ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους κανονισμούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, αυτός που καθορίζει τη σειρά εκκίνησης, αλλάζει από το ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς.

Ο κανονισμός που ισχύει φέτος αναγκάζει τον επικεφαλής του πρωταθλήματος να ξεκινά τις ειδικές πρώτος, την Παρασκευή και το Σάββατο κάθε αγώνα του WRC, δυσκολεύοντάς τον σημαντικά στα στεγνά χωμάτινα ράλι.

Ο πρώην ομαδάρχης της VW, Jost Capito, είχε προειδοποιήσει νωρίτερα φέτος ότι αν δεν άλλαζε ο κανονισμός, ο Ogier πιθανώς θα αποσυρόταν από τους αγώνες.

Στη συνέλευση της Επιτροπής WRC, την περασμένη Τετάρτη στο Παρίσι, αποφασίστηκε ότι από το 2017 ο επικεφαλής της βαθμολογίας θα ξεκινά πρώτος μόνο την πρώτη μέρα του αγώνα, την Παρασκευή.

Το Σάββατο και την Κυριακή, τα πληρώματα θα ξεκινούν με την αντίστροφη σειρά της κατάταξής τους στον συγκεκριμένο αγώνα, όπως ακριβώς γινόταν το 2014.

Η απόφαση αυτή θα φέρει επίσης αντιδράσεις από πολλούς που είναι υπέρ του σημερινού συστήματος, επισημαίνοντας ότι χάρη σε αυτό είχαμε 6 διαφορετικούς νικητές σε 6 ράλι.

Ο Ogier πάντως παραδέχτηκε ότι δεν ευνόησε την εκπλήρωση της επιθυμίας του παίρνοντας φέτος έναν τέταρτο στη σειρά τίτλο, δύο αγώνες πριν το τέλος της σεζόν.

Πέρα από αυτή την απόφαση, η Επιτροπή WRC πιστεύεται ότι αποφάσισε επίσης να απονέμονται επιπλέον βαθμοί στους 5 ταχύτερους της Power Stage, με σύστημα 5-4-3-2-1, από το Ράλι Monte Carlo του 2017 και μετά.

Ξεκίνησε επίσης δουλειά πάνω στη θέσπιση ενός Κυπέλλου FIA WRC για ιδιώτες οδηγούς αυτοκινήτων του 2016 και επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του «αδελφού» μας AUTOSPORT, η κατηγορία WRC3 θα παραμείνει – παρά τη γενική πεποίθηση ότι θα καταργείτο.

Όλες αυτές οι αποφάσεις θα προωθηθούν για επικύρωση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητων Σπορ (WMSC) μέσα στο Νοέμβριο.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube