Με σκληρότερες γόμες πάει η Pirelli στην Ιαπωνία

Με σκληρότερες γόμες πάει η Pirelli στην Ιαπωνία

Αυξημένες οι απαιτήσεις τις πίστας, ενώ η γκρίνια για την Κορέα δεν έχει κοπάσει

Αλλάζει τακτική η Pirelli για το Grand Prix της Ιαπωνίας και όπως έγινε γνωστό  θα εφοδιάσει τις ομάδες με πιο σκληρές γόμες. Έτσι οι πιλότοι θα έχουν στη διάθεσή τους τη σκληρή και τη μέση γόμα που σημαίνονται με το πορτοκαλί και το λευκό χρώμα.

Η πίστα της Suzuka είναι ιδιαίτερα απαιτητική και έχει πολλές και γρήγορες καμπές και ως εκ τούτου επηρεάζει σημαντικά την ταχύτητα φθοράς των ελαστικών.

Ωστόσο, καθοριστική ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα θα παίξουν και οι καιρικές συνθήκες οι οποίες στην Ιαπωνία είναι μάλλον απρόβλεπτες, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που είδαμε δυνατή βροχή στη διάρκεια αγώνων ή δοκιμών. Ας θυμηθούμε το 2010 όταν οι κατατακτήριες δοκιμές «ματακόμισαν» την Κυριακή πριν τον αγώνα αφού το Σάββατο η πίστα είχε μετατραπεί σε λίμνη κυριολεκτικά.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery αιτιολογώντας την επιλογή για τις συγκεκριμένες γόμες δήλωσε πως η Suzuka είναι ένα από αυτά τα σιρκουί με γρήγορη φθορά των ελαστικών, ενώ σε πολλά σημεία απαιτούνται πολύ δυνατά φρναρίσματα.
Μένει να δούμε βέβαια και τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι ομάδες. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube